Okej ska vi snacka lite cykel. Jag var ju nere till cykelbutiken 30k i Skövde som drivs av en kompis förra helgen – för att hämta min nya BMC Speedfox mountainbike.

Ända sedan jag började cykla på min 2018 Speedfox 02 Two har jag vetat att det skulle komma en 2019 Speedfox 02 One och ropa mitt namn. Det gjorde den förra helgen och då åkte jag söderöver.

Det var varmt i Skövde och jag visste inte bättre än att vara flanellrebell från Åre. Förra måndagen var det två plusgrader på min morgonpromenad och bara dagar senare var det över 20 grader igen. Min packning hängde inte riktigt med, men det gjorde ingenting för hem till Åre kom jag med allt jag skulle. En ny cykel.

Och Danny kom hem med en ny ram. Det är en BMC Trailfox 01 som han ska bygga en endurocykel av.

Jo man kan säga att vi är en cykelfamilj nu. Jag, han och vårt gäng med hjul.

Min nya BMC Speedfox är djupröd och matchar mitt nagellack. Jag kommer att byta ut framdrevet till ett mörkrött ovalt drev från Absolute black och en kedja i guld. Helst skulle jag vilja ha SRAM XX1 Eagle i guld men smakar det så kostar det och det får kanske bli nästa gång…

Nöjd tjej

10

I samarbete med Svenska Spel