Okej ska vi snacka lite cykel. Jag var ju nere till cykelbutiken 30k i Skövde som drivs av en kompis förra helgen – för att hämta min nya BMC Speedfox mountainbike.

Ända sedan jag började cykla på min 2018 Speedfox 02 Two har jag vetat att det skulle komma en 2019 Speedfox 02 One och ropa mitt namn. Det gjorde den förra helgen och då åkte jag söderöver.

Det var varmt i Skövde och jag visste inte bättre än att vara flanellrebell från Åre. Förra måndagen var det två plusgrader på min morgonpromenad och bara dagar senare var det över 20 grader igen. Min packning hängde inte riktigt med, men det gjorde ingenting för hem till Åre kom jag med allt jag skulle. En ny cykel.

2019 BMC Speedfox 02 OneMin nya BMC Speedfox är djupröd och matchar mitt nagellack. Jag kommer att byta ut framdrevet till ett mörkrött ovalt drev från Absolute black och en kedja i guld. Helst skulle jag vilja ha SRAM XX1 Eagle i guld men smakar det så kostar det och det får kanske bli nästa gång…

När jag skrev om BMC Speedfox förut var ni några som var nyfikna på Trailsync – här har jag skrivit mer om det >>

Och – JA det är ibland läskigt att cykla mtb. Det tycker många >>

11