I onsdags kväll rullade jag ner från Åre till Hälsingland och valde vägen om Los men såg inte en endaste björn. Den här gången heller. Däremot har jag sett många bilder på björn från Los, Voxna, Järvsö och Färila de senaste dagarna så björn finns det allt. I verkligheten har jag sett lodjur på den här vägen som jag ofta väljer för att den är mindre trafikerad och lite mer spännande än den större vägen (Inlandsvägen) som går över Färila, Järvsö och Bollnäs.

Min mamma brukar beskriva gården i Hälsingland som ”ett ställe man ska må bra på” och när jag är här brukar jag få till fin träningstid. Tid som får mig att må bra. Eller power hours, som jag gärna beskriver min träning. Tid för påfyllnad av energi och humör. Livsglädje.

I torsdags sprang jag och i fredags cyklade jag på min cyclocross. Den som tar mig långt ut i skogen på kuperade skogsvägar och förbi tjärnar och sjöar. Just den här gången valde jag en skogsväg med rätt mycket uppförsbackar och trots att jag tränar för livet istället för en specifik prestation kände jag skillnad på trycket i benen. Det gick enkelt uppför. Så jag tog några fler uppförsbackar av bara farten.

Jag älskar denna cykel! Min andra cyclocross från BMC. Kläderna kommer från Void!

Några gånger under helgen har vi varit till sommarstugan i Mållången som vi renoverar för fullt. Planen var att göra mycket jobb själva men efterhand insåg vi att vi aldrig skulle få tid till det, och att vi tjänar på att jobba in pengar och istället anlita en snickare som gör jobbet snabbare.

Så därför går det snabbt med förvandlingen just nu! Ett stor inglasat parti har rivits ner och ett lika stort inglasat parti har byggts upp. Snart rivs innerväggen (som en gång i tiden varit yttervägg) och ett stort golv ska läggas in. Det kommer bli riktigt bra med gudomlig utsikt även när det är grått regnväder. I ena hörnet ska det stå en kamin – och utanför glaspartierna byggs en altan för soliga dagar.

Bilder från renoveringen av sommarstugan i Mållången

Vi har precis bestämt färg för panelen och så snart det gamla köket rivs ska det planeras inredning!

Här kan du läsa mer om sommarstugan i Mållången – och se fler bilder!

Trots regnvädret var jag ute och sprang lite skogsstig tidigare idag. Flottarleden mellan Runemo och Söräng är en av mina favoritleder med Voxnan som går längs stigen under hela rundan. Det var blött i markerna på sina ställen och blötare blev jag när jag avslutade med ett dopp i Voxnan efteråt. Det är inte så kallt i vattnet längre. ”Runt 12 grader” gissade någon men har man badat i någon enstaka plusgrad hela vintern så är 12 grader alldeles lagom för några simtag till och med!

Förutom mina power hours har dagarna rullat på med lite för mycket slentrianscrollande (Instagramscrollande kan ge mig en del inspiration men Facebookscrollande är nästan alltid bortkastad tid tycker jag) och med lite inköp till växthuset där vi odlar tomat och gurka. Jag har skördat rabarber och gjort kräm (”det är väl bara pensionärer som äter det” utbrast min vän Annika) och druckit kaffekopp efter kaffekopp.

19