Jag älskar juni för att den är fylld med sommarpirr och förväntan. På samma sätt som julmyset är som allra bäst veckorna i advent. Innan allt händer på riktigt. Innan det där crescendot.

Min juni är planerad från allra första dag och på ett sätt gör det mig lite lätt stressad i själen men på ett annat sätt vet jag att den är fylld med roliga saker vilket gör mig glad. Häng med på allt detta kommande veckor!

Sara Rönne mtbSara RönneMånses design

Juni 2018 – baserat på mina bilder från förra året verkade jag vara på strålande humör mest hela tiden. Jag hoppas på liknande leenden i år!

1 juni är redan på lördag och jag inleder starkt med cykling. Jag vill ju alltid cykla mer i mitt liv och viss cykling (stigcykling) älskar jag att göra med sällskap men annan cykling (cyclocross) älskar jag att göra själv. Jag är överlag en person som gärna tränar på egen hand. Jag tycker om att springa med mina egna tankar som sällskap och cykling på skogsväg är lite samma sak.

Nästa vecka är jag i Åre igen och det är ny kortvecka på gång. Jag tänkte unna mig en ny kur med kalla bad precis som när jag kom hem från Spanien. Och så tänkte jag sätta ”äventyr” som tema för långhelgen. Jag vill ta till vara på de ljusa nätterna! Jag ser framför mig en nattlig tur upp på en topp, springa en stig jag inte sprungit förut och lite sådana saker. Alltså på riktigt skapa mig en outdoorhelg!

VällisteVälliste

Den där veckan mitt i juni kommer att tillbringas på många ställen. Östersund, Öland och Järvsö står på schemat. Jag har ännu inte pusslat ihop den rent praktiskt men det löser sig. Vi får nycklarna till vår lägenhet i Järvsö och det kommer bli en del praktiskt jobb med det – samtidigt vill jag unna mig lite stiglöpning och stigcykling. Räkna med mycket Järvsö mot slutet av den veckan helt enkelt!

Midsommarveckan tillbringar jag i Stockholm och jag har lagt en massa Stockholmstips på hög. I vanlig ordning brukar jag samla på mig en massa ställen jag vill till inför varje Stockholmsbesök. Förra gången var vi till Misshumasshu och Lillebrors Bageri till exempel. Fler ställen på listan är ramen på Café Stiernan, croissanten med mascarpone och pistage på Pom & Flora och glass på Kennys Gelato – bland mycket annat.

OrlowaNeon streetfood Gdynia

Cityliv förra året; översta bilden från Stockholm – de två nedersta från Gdynia i Polen

Midsommar då? Lite oklart i dagsläget. Återkommer om det!

Veckan efter midsommar åker jag till Österlen för att springa i några dagar. Planen är att springa från a till b så jag packar bara med det jag själv kan bära med mig. Vi gjorde på exakt samma sätt när vi sprang Kungsleden för två år sedan. Den gången ångrade jag mig att jag inte packade med nagellack för det var den lilla grej som skulle gett äventyret lite mer flärd. Denna gång ska jag unna mig den platsen i väskan.

Brösarp Gästgifveri Österlen

Och när jag väl kommit hem från Österlen åker jag till ett drömmigt ställe i Värmland tillsammans med mina influencerkollegor för Workation. Jag längtar till det sammanhanget och den inspiration som föds tillsammans med dem.

På söndag när jag lämnar Värmland är det sista juni och det var den månaden det. Förmodligen blir det någon extra sväng upp till Åre för ett och annat möte och framförallt blir det en massa vanligt jobb också – mixat med ett gäng semesterdagar – precis som det blir i juli och augusti.

Jag tror att vissa av er känner stresspåslag av detta inlägg. Andra älskar det. Jag hoppas att ni hänger med mig alldeles oavsett – både här och i mina stories på Instagram!

27