Det är något skimrande och magiskt med sommaren och de tankarna pågår även i mitt huvud. Jag minns alla höjdpunkterna från sommaren förra året och vill återuppleva dem i nytt format i sommar.

Lite såhär:

Förra årets klassiska ”semester” inleddes med att vi hälsade på hos min kompis Katta i Dalarna. Vi var bara där en eller två nätter men hann med en topptur på Städjan i magisk solnedgång (och sedan typ superstorm) och att bada i vattenfall (drömmigt JA!).

städjanstädjanstädjan

Yxningåfallet bada i vattenfall

Jag vill såklart hälsa på Katta igen, helst mest hela tiden, men framförallt vill jag hitta fler saker att göra här hemma av den här typen. Min kille jobbar i Norge och har flera gånger sagt att vi måste dit. Just Norge är nästgårds för oss eftersom vi har runt 10 mil till gränsen; sedan väntar en evighet av bergstoppar, fjordar och smala vägar som det tar jättelång tid att köra på.

Förra året roadtrippade vi längs den danska västkusten och möttes av en evighet med sandstränder. Vi hade en arsenal av äventyrsprylar packade i bilen och växlade boende mellan tältnätter och hotellnätter. Vi cyklade mountainbike och mitt sällskap kitesurfade när det fanns vind (vilket det inte fanns så ofta). Vi hade en ungefärlig plan men mätt i mina mått var våra dagar och nätter helt oplanerade. Vi hamnade därför också i tyska drömmen Sylt som jag verkligen gillade.

Ruths hotell skagenThule cykelställHvide Sande DanmarkHvide Sande Danmark

I år vill jag roadtrippa mer i norr. Jag vill ha ett basecamp i Padjelanta eller Vindefjällen och utgå härifrån några dagar men göra roliga saker; cykla mountainbike, springa stig, fiska och lite sådant. Jag vill packa in mina sportprylar och en och annan god champagne och leta upp alla härliga ställen utan människor och #levalajf.

Förra året hann vi med några dygn på Gotland som vi verkligen fyllde till bredden med upplevelser. Vi sov på en sandstrand och åt lyxmiddag på ett ställe jag inte minns namnet på utan bara hur det smakade.

I år vill jag tillbringa ett gäng härliga dagar utmed Sveriges kust söderut. Jag vill kitesurfa och kitesurfa och kitesurfa. Öland, Skåne, Västkusten – ja var som helst där det är bra. I kombination med god mat och skogscykling såklart!

Det är för allt det där ovan som vi skaffat Frihetsbilen; vår Ford Ranger Wildtrak som vi byggt om.

De flesta delarna kommer från ARB som är ett australiensiskt märke och i Australien så kan man ju verkligen det här med att campa och göra outbackgrejer – precis som allt det ovan jag drömmer om. I Sverige säljs ARB genom Trucker och de berättade för oss att ARB också gör taktält; alltså tält man sätter upp på flaket på bilen så att det nästan blir som en liten husbil. Vi får väl se vad som händer med den saken… men alldeles oavsett så blir det ett sommarhalvår med äventyr. Precis som den här vintern.

Om du fick packa en bil med allt du tycker om att göra. Var skulle du åka då?

25