Inlägget innehåller sponsrat innehåll från Seger Europe vars mössor jag gillar mycket!

Jag har inte vinterbadat sedan nyår. Så det var dags nu. Vi ville inte egentligen. Fast vi ville ändå. Det var jag och min kollega och vän Therése som hade bestämt tid och plats: Tegeforsen på torsdag klockan 11.30.

Efteråt sa hon att hon ville slå mig – för att jag inte sa att vi skulle skippa badet. Men jag skulle inte våga föreslå något sådant. Med Therése så är det som är bestämt bestämt. Då ska det göras. Och det var ju tur att jag inte vågade yppa något annat och det var tur att hon inte slog mig. Istället badade vi.

Här ska det badas!

Det var -6 grader och det blåste snålblåst och vi klev ifrån en iskant. När jag sänkte ner kroppen i det iskalla vattnet var det som att kliva rakt ner i en paus. I ett vakuum. Numer är jag så van att hålla kroppen under ytan till dess att andetaget är under kontroll att jag inte känner någon brådska att gå upp. Men förmodligen går sekunderna hälften så snabbt i mitt huvud jämfört med verkligheten.

Lyckokänslan i kroppen dröjde lite extra på sig idag men satt sedan i extra länge. När vi jobbade i varma mysiga kläder hemma i Theréses kök efteråt så kände jag mig lycklig i bröstet. Och det är just den känslan som gör vinterbad så värt. Det där ruset, den där värmen, det där bubbliga!

Det känns som en bra grej att blodet rusar runt i kroppen. Det ger glow i ansiktet och rensar både hjärna och hjärta. Vi ska göra det snart igen har vi sagt!

Det finns två viktiga grejer jag alltid har med när jag badar: 1) badskor 2) badmössa

De skor jag använder är mina terränglöparskor. De är supertunna och inte sådär svampiga som vanliga löparskor blir när de blir blöta. Jag har testat att bada med flipflops men de snubblar jag mest på.

Badmössan är också viktig. Såklart för att det är snyggt – men också för att det ger en varm känsla. Och det stämmer det vi redan vet; att jättemycket värme försvinner ut genom huvudet. Se till att behålla den istället!

Den här vita fuskpälsmössan har varit min favorit sedan i höstas! Här hittar du den!

Men jag tror också att klassikern Nisse som finns i hur många färger som helst är snygg att bada i. Den är lagom rymlig i modellen och går att matcha det mesta! Den här mössan i rött och blått är fin, den har jag haft på mig i mina stories många gånger. Kanske får det bli den nästa gång jag badar!

Klicka i hjärtat om du tycker att vinterbad verkar vara en kul grej. Eller knäppt och galet. Det kan ju vara allt det där samtidigt såklart!

50