Om någon undrar vad min blogg handlar om skulle jag säga att jag fyller den med fjälliv och champagne för att vara konkret. Eller frihet, upplevelser och äventyr för att vara mer svävande.

Det börjar bli en härlig vana att få uppleva fjällvärlden i Dalarna och unika äventyr som etsar sig fast i minnesbanken. Som den här gången när vi badade i vattenfall. Eller när jag dinglade med benen vid ett stup. I helgen gick vi till en jaktstuga mitt på en myr långt bort från närmsta vandringsled.

Våra ryggsäckar var fylla med god mat, öl – och så champagne och present till mig skulle det visa sig. Att ha så fina vänner att dela skratt, sorg, kärlek och champagne med är en ynnest.

Att dessutom äta gott är en upplevelse. Med jägare i sällskapet blev det älg mest hela helgen. Älgcarpaccio och tryffelost är det jag minns bäst från helgen – till dess att vi poppade fantastisk god champagne.

På söndagen tog vi en omväg på fjället och fick runt 14 km fin vandring över vad, myr och stenrösen. Det isade rejält i fötterna när jag knöt av mig skorna för att ta mig över fjällbäckarna. Någon timme tidigare när vi vaknade var hela världen täckt i frost och här och var hade vattendragen frusit till is. Det var nog bästa sortens kneippbad tänkte jag när ullstrumporna från Smartwool snabbt värmde upp tårna igen.

Tack livet för dagar som dessa. Jag blir aldrig mätt på dem.

Om du känner igen fjället så kanske du också minns när vi var vid Rösjöstugorna i vintras? De skymtar på en av bilderna i inlägget.

Klicka gärna i hjärtat om du gillar inlägg som dessa! Eller ännu hellre, dela med dig av dina tankar i en kommentar! <3

49