Det är praktiskt att roadtrippa med stora delar av äventyrsutrustningen med sig. Cyklarna har vi på taket och vi har cyklat mtb på en hel del ställen i Danmark.

Den danska västkusten består av sandstränder och sanddynor men också en hel del bra mtb-leder. Lederna är riktigt fina och verkligen gjorda för mountainbike och det har varit kul att cykla lite annat än det som finns i Sverige.

I nationalparken Thy i Klitmöller cyklade vi en fin led som innehöll lite allting och i Blåbjerg ganska nära Hvide Sande var det som ett litet mountainbikemekka i skogen med mycket folk som cyklade leder med varierande svårighetsgrad.

danmark mtbThule cykelställ

Just den dagen då vi var i Blåbjerg kände jag för något enkelt och flowigt så jag körde en vit led som var snabb och relativt lättcyklad men med några enklare tekniska utmaningar. Min kille valde den absolut svåraste svarta leden vilket nog var det mest tekniska, brantaste och brutalaste han kört. Vi åkte båda därifrån nöjda med dagen och det är ju huvudsaken.

Jag gillar att mountainbike, ja även cyclocross förstås, går att göra oavsett väder. Det finns väldigt lite dåligt väder när man ska cykla. Det är en perfekt grej att göra när det är runt 15 grader och mulet till exempel, även om just de dagarna känns väldigt långt borta i den här sommarhettan – som egentligen är katastrofväder för både oss och naturen om man ska se det på ett annat sätt.

Efter att ha kört rätt mycket på våra cyklar (vi kör båda BMC Speedfox) så behöver de lite kärlek. Saltet från havet och de dammiga stigarna vi kör går rätt hårt åt dem!

Fler inlägg från vår roadtrip i Danmark:

Skagen – en saltdränkt havsdröm

Roadtrip längs danska västkusten

Bland sanddynerna i Danmark

Och det fantastiska stället Sylt i Tyskland!

15