Vi tillbringade nästan en vecka på roadtrip längs Danmarks västkust. Bland eviga sanddyner och sprakande solnedgångar. Häng med på några ställen som vi åkte till, och vad vi gjorde där!

Från Skagen åkte vi till surfparadiset Klitmöller där vi bodde två nätter på Guesthouse Klitmöller. Det var danskt minimalistiskt och jag gillade verkligen stället även om jag tror att det lever upp mer när det är surfväder (vind) och alla samlas för att prata om dagen, och morgondagen.

I Klitmöller åt vi kul pizza på nyöppnade stället på Hawblick 4 där ena pizzan hade torsk som topping, och den andra potatis. Vi cyklade mountainbike i naturreservatet Thy och avslutade med ett dopp i sjön. Vi shoppade kläder i surfbutikerna och vi såg såklart solnedgången från stranden. Här samlas människor för all slags surf; kitesurf, vindsurf, vågsurf och SUP-surf.

Guesthouse KlitmöllerGuesthouse KlitmöllerGuesthouse KlitmöllerKlitmöller

Bilder från Klitmöller

Nästa stopp var Hvide Sande. Också känt för sin surf. Vi sov i tält i några nätter och hade stranden som granne. En morgon var det alldeles dimmigt och kyligt över havet men några sanddyner bort så var det 25 grader varmt och strålande sol igen. I området runt Hvide Sande finns många olika stränder som lockar många turister. Kontrasten mellan Klitmöller och Hanne strand strax söder om Hvide Sande var stor; från surfchill till turiststråk.

Hvide Sande DanmarkHvide Sande DanmarkHvide Sande DanmarkHvide Sande DanmarkHvide Sande Danmark

Hvide Sande

Det tredje stoppet i Danmark blev ön Fanö – där det faktiskt var vind för surf. Längs stora delar av stranden kan man köra bil och här samlades alla möjliga vindsporter. Bland annat blocarts, som jag aldrig sett förut. Det var lite som Mad Max, fast i verkligheten…

På Fanö kunde man verkligen se tidvattnet krypa fram över stranden – och försvinna bort igen framåt kvällen. Och överallt gigantiska stränder, storslagna skådespel på himlen, och vågskvalp i minnet.

Fanö Danmark kitesurfHvide Sande DanmarkThule cykelställ

Fler inlägg från vår roadtrip i Danmark:

Skagen – en saltdränkt havsdröm

MTB i Danmark

Roadtrip längs danska västkusten

Och det fantastiska stället Sylt i Tyskland!

21