I helgen cyklade vi mountainbike på torra stigar i Skövde. Det blev en kortare tur på min BMC Speedfox – ungefär hela dagen tillbringade vi i cykelbutiken 30k för att fixa med cyklarna inför kommande säsong.

Jag har haft min Speedfox sedan i vintras och för några veckor sedan cyklade jag på den första gången. I lördags justerade jag allting som behövdes justeras på riktigt för att min mountainbike ska passa mig. Bland annat fixade vi en hel del med sadelstolpen som är mer än en sadelstolpe; det är en prisbelönad innovation. BMC har fått pris på ISPO för vad de kallar Trailsync; en smart innovation som reglerar sadelstolpen och bakdämparen samtidigt med ett enda reglage.

Trailsync försätter bakre dämparen i full lock-out så fort du höjer sadeln till högsta läget. Det finns totalt tre höjdlägen – som du justerar med en spak på styret. Med reglaget på styret som kan justeras åt alla håll (så att du alltid kommer åt den) kan du antingen droppa sadeln – eller automatiskt höja den. När du droppar sadeln så aktiverar du dämparen till fullt öppen.

Med andra ord så behöver man inte bry sig om att ställa om dämparen eftersom den sköts per automatik i samband med höjdinställningen på sadeln.

Cykelfix på 30k i Skövde – tack Johan!

Min kille har köpt en likadan BMC Speedfox 02 Two som mig och det var därför vi var i Skövde: för att hämta den till honom från cykelbutiken 30k.

Cykelbutiken 30k Store ligger vägg i vägg med träningscentret 30k med gym, testcenter, sjukgymnastik och gruppträning. Namnet kommer från att vi lever i snitt ungefär 30 000 dagar och att man på 30k vill jobba för att du som kund ska få ut så mycket som möjligt av alla dessa dagar.

I butiken har de förresten 50% rabatt på en hel del löparskor från Salming just nu! Tips tips!

Efter att vi fixat med cyklarna från 9 på morgonen till klockan 15 på eftermiddagen fick vi äntligen lite av den där livskvaliteten som 30k förespråkar och rullade bort mot en fin skog med jättegrön mossa, fina singletracks och en bra första skogscykling för säsongen. Jag kittade upp mig med nya mountainbikeskor, ny hjälm och nya glasögon. Allt för att ge mig själv riktigt många timmar på cykeln så att grejerna har gjort sig förtjänta av pengarna som de kostade. Min filosofi är att saker som är bra för hälsan är guilt free shopping när det kommer till vad det kostar min plånbok.

Äntligen är cykelsäsongen igång på riktigt!

11