REKLAMSAMARBETE MED ACTIMEL

Det är några veckor sedan jag var på Hawaii. I vanlig ordning bestod min packning av till hälften träningskläder och till hälften ”vanliga” kläder. Vad nu vanliga kläder är? Jag använder dem så sällan på de här typerna av resor till varmare ställen. Träningskläder är funktionella; de andas och är svala. Och idag är träningskläder dessutom riktigt snygga. Det är den perfekta outfiten när det är mer än 25 grader varmt och hög luftfuktighet.

Under en tid framöver kommer jag göra roliga saker tillsammans med Actimel. Ni vet, den där yoghurten i liten vit flaska som är som en morgonshot. Actimel innehåller aktiva bakterier och vitaminer som bidrar till immunsystemets normala funktion. Det är viktigt för mig (och för er också tror jag!) eftersom vi alla ju vill må bra, hålla oss friska och leva ett härligare liv. Och fylla det med resor och träning.

För jag gillar att resa och jag gillar att träna. Och framförallt tycker jag mycket om att uppleva saker. Skapa minnen. Det gör jag bäst under någon form av aktivitet; en hike, en löptur, cykling eller vad som helst.

På hike till Green sands beach på Hawaii

Mitt bästa tips när det kommer till resande och träning börjar redan på flyget. Se till att dricka vatten. Jag väljer helst mineralvatten till flygplansmaten och till snacksen innan – även om det kan vara lockande att dricka både läsk och alkohol. Flygplansluften är torr och uttorkande men jag vill alltid landa pigg och fräsch.

Resan till Hawaii hade ett tydligt sportfokus eftersom min kompis skulle tävla i triathlon. Jag har själv rest runt i världen för att till exempel springa lopp och det är en kul höjdpunkt på en resa.

Jag sprang ett femkilometerslopp på Curacao i Karibien för några år sedan och jag har sprungit ett fyradagarslopp på Cypern. Jag har sprungit mitt snabbaste lopp någonsin på den udda distansen åtta kilometer i Amsterdam och dragit ett marathon i Dublin. Jag har sprungit ett halvmaraton i Valencia och fått ett nät apelsiner vid målgång och så har jag ju sprungit lopp på en massa ställen i Sverige. Min personliga favoritdistans på resa är ett millopp eller en halvmara – det kräver inte så mycket uppladdning eller förberedelse, men är tillräckligt jobbigt ändå.

Många funderar, kanske lite för mycket, över det här med energiintaget som uppladdning när man är på resa men mitt tips är att inte tänka för mycket utan mest äta som vanligt. Karin körde till exempel inga jättelass med mat inför sin ironmanstart på Hawaii. Hon åt ungefär som hon brukade men med lite mer noggrannhet.

Men alla resor handlar inte om att tävla. Träningsresor – eller att engagera sig mer i fysisk aktivitet när man reser – ökar allt mer och i och med det packar vi mer träningskläder i resväskan. Men det kan ju hända att de ändå inte används i den utsträckning som vi önskat…

Under mitt samarbete med Actimel kommer jag att dela med mig av mina tips när det kommer till träning, såväl på resan som på hemmaplan. Men vi börjar med resandet – här är mina bästa tips för att träningen faktiskt ska bli av på semesterresan:

Börja dagen med en morgonrunda. Är du i en storstad? De klassiska turistattraktionerna gör sig bäst innan alla andra vaknat. Rita din runda på en karta förbi sådant som du vill se – och se det i löparskorna! Åker du till USA kommer jetlaggen förmodligen att göra dig morgonpigg. Dra nytta av det! När jag reser till NYC börjar jag helst mina morgnar i Central Park.

Central Park i NYC

Se träningspasset som en prioriterad del av resan. På Hawaii vandrade vi över sanddynor till en grön strand. Det var kul och aktivt och en minnesvärd upplevelse. Motion och upplevelse i ett. Så värt!

Green sands beach är en av världens två gröna stränder

Storstadsresor är oftast aktiva resor. Brukar du ha koll på dina steg? Är du som jag som går mycket när du reser till storstäder? Att promenera runt i en stad är något av det bästa som finns – jag tycker om att ta in atmosfären och vardagslivet. Helst vill jag slå mig ner på en uteservering och ta in alla intryck utifrån. Titta på människor och pulsen runt omkring. Men; det krävs sköna skor. Och snygga. Tur att träningsskor eller sneakers är just det idag.

Än så länge vet jag inte var min nästa resa går. Vi har pratat om Sydafrika. Och Island. Och Mexiko.

Var vill du helst resa nästa gång? Och kommer du att packa med träningskläder?

Till häst på Island i augusti förra året – vilken upplevelse!

13

I samarbete med Svenska Spel