Efter jobbet idag tog jag mig i kragen och stannade till på Åre Bikes här i Åre. De håller öppet året om och jobbar med en enda sak: cyklar. Jag har velat långtidshyra en mountainbike för att känna på det där med stigcykling lite mer, men just den här gången nöjde jag mig med att hyra cykel för två dagar.

En snöig och rätt isig novembermånad är för många inte idealisk att börja med mountainbike. Men jag gillar vintercykling. Det är min allra bästa årstid för att köra cyclocross. Jag gillar underlaget och jag gillar faktiskt mörkret. Det är som att livet känns lite mer när de fysiska elementen är lite kargare.

Efter att ha pratat med Hjalmar och de andra på Åre bikes så blev det till slut en enduro som jag hyrde och eftersom jag inte är insatt i det här med stigcykling så blev jag faktiskt lite glad för vad som helst. Bara jag får prova liksom!

Solen var på väg ner när vi parkerade vid Fröå Gruva men en kort tur längs Kanalleden hann vi med innan det mörknade helt. Jag har varit lite nervös för det här med att cykla stig eftersom jag minns att jag inte gillade det alls förra gången då jag faktiskt hade en egen mountainbike (som jag sålde illa kvickt efter att ha brutit Cykelvasan).

Men gissa om det var roligt idag eller!

Åre bikesÅre bikesÅre bikesJag vill cykla igen. Och igen och igen och igen. Det var sjukt kul! Snön och isen gjorde den rätt lätta terrängen längs kanalen lite mer spännande – och det efterföljande slingrande stigpartiet var knepigt så jag nöjde mig mest med att rulla utför. Men jag tror att jag kan gilla det här. Och jag tror att det kan bli dyrt. En till cykel liksom?

Efteråt gjorde vi upp en eld i vindskyddet i Fröå gruva och så grillade vi banankaka som jag hade i frysen från ett äventyr i somras. Och drack varm choklad såklart. Ska det vara så ska det vara ordentligt.

I vindskyddet i Fröå gruva finns ved så man behöver inte ta med egen – istället swishar man en slant för besväret.

12