Det är mitten av maj och den bästa tiden är nu. Oavsett väder oavsett kläder. Vi kommer att gå in i juni och jag kommer säga samma sak då: den bästa tiden är nu. Oavsett väder oavsett kläder. Jag är tacksam över min förmåga att samtidigt längta och sakna men också vara här och nu. Det är nog därför jag gillar mina listor – de fungerar som verktyg för både framtid och nutid.

De säger att det var så dåligt väder förra sommaren men jag minns inte särskilt mycket av det. Jag minns alla soliga kvällar; på Piren i Stockholm, Sjön i Jönköping eller Garage Bar i Höganäs till exempel. Eller den här ljuva kvällscyklingen längs ett hav av lupiner. Jag minns den varma dagen vid Nulltjärn i Juni och när vi gick över en sjö(!) en solig dag i augusti. När vi var vid Norrvikens trädgårdar (sommartips!) i Båstad eller när jag sprang en bit av Kullaleden till Mölle eller dagen på Marstrand. Framförallt minns jag förra sommarens mesta sommarbild – och att en perfekt sommar bäst beskrivs såhär!

Kullaleden Mölle Restaurang Salt Tylösand Åre sommar skärmflyg Åre sommar Åre sommar blogg

Eller jo förresten, jag minns två regniga tillfällen: dels när jag simmade i Halmstads utomhusbassäng Brottet – och så när jag sprang trail på snö i Storulvån den 1 juli. Jag tycker att minen jag har speglar hur jag mår båda de dagarna!

Nog pratat om allt det som varit. Nu pratar vi istället om allt det som kommer tycker jag. Min bucket list för sommaren 2016 kommer att fyllas på allt eftersom, men här är en början på allt det jag vill uppleva i sommar!

 

Bucket list sommaren 2016:

 

> Tälta på fjället (i alla fall en natt)

> Bada i fjälltjärn

> Läsa en bok och dricka rosé (ja, den kombinationen!)

> Springa Blomsterstigen i Storlien

> Springa trail i Bydalsfjällen

> Springa Ljusnanleden

> Äta croissant till frukost också hemma i Sverige

> Ta med min stand up paddle board ner till Åresjön och köra lite SUP där

> Cykla om morgnarna – gärna några mil före frukost

> Grilla massor, även när jag är själv i Åre

> Träna många svettiga cirkelpass utomhus

> Många korta pauser med rörlighetsträning för bröstryggen (med enkla redskap såsom ett kvastskaft)

> Göra egen glass

> Ta med mig frukosten utomhus

> Gå upp till toppen av Åreskutan för soluppgång – eller solnedgång

> Springa leden över Lillskutan i Åre

> Kolla igenom Sex and the city från start de dagar det regnar

> Springa på Andersön i Östersund

> Springa Bynäset eller Högforsleden i Östersund

> Upptäcka en ny fjälled, kanske mot Anarisstugan, Lunndörren eller Stensdalen

> Springa till Helags

> Upptäcka Dumme mosse utanför Jönköping. Jag tror man springer där?

 

Vissa grejer från förra året finns kvar; till exempel att springa Ellen Keys led i Omberg eller cykla i Jönköpings Toscana eller springa Ljusnanleden.

Hur ser din bucket list för sommaren ut? Oavsett om du gjort en egen drömlista för sommaren eller inte, så får du gärna tipsa om saker som du tror att jag skulle gilla!

sommar-halsingland-hazel-img_7730_18795523680_o

1