Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

7 saker jag behöver för att må bra

Jag känner inte Pamela, som går under namnet ”pamppon” på många ställen, men hon gör mig glad. Så jag följer henne i alla möjliga kanaler, typ blogg, instagram och snapchat bland annat. Häromdagen listade hon sju saker som gör henne glad och jag tänkte göra samma sak. För ibland behöver man påminna sig om vad som gör en glad och se till att fylla på med just det och faktiskt skita lite i resten.

Jag gillar uttrycket ”and now I’ll do that’s best for me” och tänker att många av oss, som har en tendens att göra lite för mycket för alla andra, behöver mer av det.

Här är mina sju saker:

1. Frihet. Jag är ingen vilde som inte kan sitta still eller som inte kan anpassa mig till samhällets strukturer. Tvärtom är jag en jävel på att vara anpassningsbar – men – ju mer jag vet att jag skulle kunna göra vad som helst, ju mer trivs jag på min kontorsstol när jag sitter där. Jag har inga problem att jobba 9-5 om jag vet att jag faktiskt inte måste.

2. Variation. Jag är ingen förvaltare, då börjar jag slarva. Därför måste jag göra nytt (och göra bättre) för att vara riktigt grym. Jag tillhör en av de få människor som äter olika saker till frukost varje dag. Jag springer sällan samma runda och jag tränar typ aldrig exakt samma sak.

3. Bekräftelse. Oftast behöver det inte handla om att någon säger att jag är så himla bra – oftast till jag veta vad jag kan göra bättre. Jag är en sådan som kan vara nöjd men jag nöjer mig aldrig.

4. Mycket sömn. Tills jag var 30 behövde jag knappt sova. Nu vill jag allra helst ha 8 timmar för att vakna pigg och utvilad.

5. En vacker omgivning. Det låter kanske töntigt men det finns flera jobb jag inte kan tänka mig och flera ställen jag inte kan tänka mig att bo på bara för att miljön inte tilltalar mig. Jag färgas nog väldigt mycket av det runt omkring; av det där som många kanske inte ser men som jag liksom tar in i själen. Det låter flummigt – men det är viktigt.

6. Att det ska vara roligt. Jag vet att allting inte kan vara kul jämt, vissa grejer måste man ju göra ändå. Typ öppna post och betala räkningar. I övrigt behöver jag tycka om det jag gör, annars ser jag nog ingen poäng med att göra det. Inklusive träningsrelaterade grejer. Jag skulle inte träna om det inte gav mig någon form av ”rolighet”. Roligt handlar inte om att skratta men det ska vara en känsla av tillfredsställelse.

7. Att vara ute. Det var inte heller något jag trodde att jag behövde särskilt mycket när jag var 20 men som jag verkligen kräver nu. Det är mitt andningshål.

Åre Åresjön Hazel IMG_1161Åre snöskor IMG_1168

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Vilken bra grej! Det ska jag klura på! Bra grejer också 🙂

  Annie 2016-03-15 22:05:32
  Svara
 • Instämmer med nästan allt på listan minus det där med varierad frukost 😉
  Frihet är så himla viktigt! Fri är inte samma sak som att alltid fladdra runt – men att veta att det inte finns massa hinder i vägen för ens livsval. Det är verkligen vad jag strävar efter i livet!

  Svara
 • NUMMER 3!! skriver under på den. Gillar det dock inte 🙁

  ISA 2016-03-12 20:22:41 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Kul lista! Gillar också variation men kan ändå äta samma frukost flera veckor i sträck, förmodligen för det är effektivast så. 🙂 Gillar även effektivitet. Och det där med vackra omgivningar tycker jag inte alls är flummigt, det är verkligen viktigt. Kram

  Nellie 2016-03-12 20:16:17 http://www.minvardagshalsa.se
  Svara
 • Så fine punkter! Jeg har nok mange av de samme 🙂

  L 2016-03-12 15:30:09
  Svara
 • Va roligt att du hängde på Sara! Superfin lista. Känner igen mig i så mycket. Speciellt det där med fina omgivningar. Så viktigt!

  Pamppo 2016-03-12 10:50:06 http://Pamppo.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger