Jag pratade med en vän i telefonen häromdagen (händer inte jätteofta numer, men jag minns när jag var i tonåren och kunde hänga med vännerna i telefon en hel kväll, många gånger under långa stunder av tystnad). Hon började prata om vädret och jag ballade ur. Kan vi sluta prata om vädret och kan vi börja leva istället? Regn, sol, storm, kyla – det spelar inte så stor roll för mig. Jag skapar mina perfekta dagar utifrån det oavsett. Varje väder har sin charm.

Men – mina perfekta dagar är inte något som bara ”händer”. Jag är sjukt dålig på att ”ta dagen som den kommer”. När jag ska göra det så händer inget alls och jag ligger på soffan och blir på dåligt humör. Jag måste ha en plan, och veta vad jag vill från början. När jag har planen så kan jag gå ut och fånga den där klyshiga dagen.

Här är två perfekta dagar i mitt kommande liv; en perfekt solig dag – och en perfekt regnig dag:

Den perfekta soliga dagen:

> Vaknar runt 7.30 och tar en morgonpromenad längs kajen till västra stranden. På vägen hem går jag förbi Feldts och köper nybakat surdegsbröd. Och kanske en solskensbulle.

> På förmiddagen åker vi till Lynga strand som är min favoritstrand i Halmstad. Jag har en bok i väskan, eller kanske en pod. Vi blickar ut mot horisonten i några timmar, äter den där solskensbullen och gör mest ingenting.

> På eftermiddagen, kanske när molnen drar in över kusten, så byter vi om till träningskläder. Benen är utvilade och vi åker till något kul ställe där vi tränar intervaller tillsammans. Kanske en löparbana, kanske en kort slinga i en strandskog, kanske en jobbig uppförsbacke där träden bildar ett lummigt tak.

> När det blir kväll blandar vi drinkar och sätter oss på balkongen. Sedan går vi iväg och äter någonstans härligt; kanske bara på Brasserie Collioure nedanför balkongen, eller till Pio i stan eller Salt i Tylösand.

> Om det är en riktigt varm natt så sover jag ute på balkongen under en filt, för det är det absolut somrigaste jag vet när jag är i Halmstad.

Den perfekta regniga dagen:

> Vaknar runt 7.30 och bestämmer mig för en snabb men kort promenad längs Nissan. Lövtaket är så oändligt grönt i sommarregnet och jag blir inte mer än blöt. På vägen hem går jag förbi Espresso house och köper en morgonlatte, för jag har ingen kaffebryggare i Halmstad.

> På förmiddagen tar vi bilen och åker en sväng, antingen upptäcker vi ett nytt café eller så åker vi till en favorit från förr. Strömma Farmlodge är ett sådant exempel. Detta Havanna i Varberg är ett annat.

> När det blir eftermiddag trotsar vi regnet och så byter vi om till träningskläder. Benen är utvilade och vi åker till något kul ställe där vi tränar intervaller tillsammans. Kanske en löparbana, kanske en kort slinga i en strandskog, kanske en jobbig uppförsbacke.

> När det blir kväll funderar vi en sväng på något riktigt gott att äta och så köper vi hem grejer och kör en middag i soffan eller så åker vi till Salt i Tylösand och hör regnet piska mot glasväggarna samtidigt som vi har det så himla, himla bra.

Perfekta saker att göra oavsett väder:

> Utforska mysiga gårdscaféer som man kanske inte visste fanns, utforska din hembygd!

> Åka på loppisrunda, vem vet vad du hittar!

> Baka bröd eller andra bakverk som du läst i tidningar eller på bloggar!

> Göra fotoböcker, ja äntligen kan det bli av!

> Träna, för regn är bara vatten!

> Ägna dig åt serie- eller filmmarathon. Tänk vilken lyx att ägna sig åt detta helt utan dåligt samvete!

> Lägga upp saker till försäljning på Tradera och liknande och casha hem en slant på sådant du aldrig använder!

Fyll på listan, vilka fler perfekta saker finns att göra oavsett väder?

[insert]IMG_7432 strömma farmlodge sommarcafé kvarn[/insert] Strömma Farmlodge

 

 

0