Jag har gjort glutenfria wraps ett par dagar i rad nu. Jag har haft lite olika fyllningar, beroende på vad jag haft hemma, och det har varit lika gott varje gång. Dessutom går wrapen snabbt att göra vilket är en klar fördel när såväl ambition som inspiration tryter. Receptet kommer från Hanna Göranssons kokobok ”Friendly food” som verkligen är en superhit.

Eftersom jag gjort wrapsen så många gånger kan jag receptet utantill, men har börjat höfta och slarva med måtten, men det är ungefär såhär:

Blanda 1 msk sesamfrön, 0.5 dl bovetemjöl, typ 1 msk fiberhusk, salt, bakpulver, gurkmeja och svartpeppar (detta har jag i eftersom jag läst att effekten från gurkmejan blir otroligt mycket bättre då). Sedan vispar du i 1 ägg och 0.75 dl mjölk av valfri sort. Jag blandar också i lite rapsolja eller kokosolja också.

Bred ut på bakplåtspapper med en slickepott och skjutsa in i ugnen i typ 5-7 minuter på 225 graders värme.

Wrapsen får en superbra konsistens trots att de är glutenfria, de håller bra och går inte sönder trots att man rullar dem runt fyllningen.

Dagens wrap innehöll grönkål och älgkorv härifrån norr. Jag hade också på lite majo, ketchup och chipotlesenap.

Jag kan också tänka mig fyllning på lax och skagenröra och massor med spenat, eller en vegetarisk fyllning med olika röror och lite ugnsbakade grönsaker. Mums!

[insert]glutenfri wrap 02[/insert][insert]glutenfri wrap 01[/insert]

0

I samarbete med Svenska Spel