Jag har haft en mörk chokladkaka liggandes i kylskåpet i flera veckor. Det är oklart hur det är möjligt men den är liksom lite för mörk för att äta som den är. Men, i en chokladmousse gjord på avokado passade den alldeles perfekt. För oj vilken chokladmousse alltså; fruktansvärt god och snudd på nyttig. Men nyttigt och nyttigt, ingenting är nyttigt att man kan äta det hela tiden. Och så var det frågetecknet ur världen!

Receptet hittade jag ursprungligen hos Linnéa – den svenska festfixaren i New York. Det är busenkelt, jag lovar!

Recept på chokladmousse med avokado – såhär gör du:

1

Smält choklad i vattenbad (jag använde 100 gram) och tillsätt 1 msk kokosolja

2

Mosa en avokado noga (alternativt mixa slät)

3

Blanda samman tillsammans med lite agave (jag hade bara chokladagave hemma, passande nog)

4

Häll upp i portionsskålar (lagom för 2 tycker jag) och ställ i kylen en stund

Den här chokladmoussen har en rik och fyllig smak med väldigt mycket choklad. Det beror såklart på vilken slags choklad du använder. Och som alltid – desto bättre kvalitet på chokladen, desto godare chokladmousse. Jag tycker nog att avokadon gör smaken på chokladen lite blommigare!

Servera med grädde (vanlig grädde eller kokosgrädde) och bär!

[insert]chokladmousse avokado[/insert][insert] chokladmousse avokado[/insert]

0