Jag har fullt trailfokus just nu och är så himla inspirerad. Jag såg att Runner’s World listade 9 drömleder att springa i sommar men jag tänker att det finns så många fler och att ni säkert sitter inne på några drömlika guldkorn.

Nu gör vi landets bästa traillista tänker jag, så att när man är i krokarna kan passa på att springa en bit! Jag har till exempel inte sprungit Forsaleden nedan, men måste verkligen göra ett stopp och springa lite – jag kör ju ofta förbi. Och när jag är nere på västkusten måste jag springa en del på Kullaleden för det sägs vara oändligt fint!

Du får väldigt gärna göra ett blogginlägg om din trailfavorit med många bilder och sedan kommentera det här blogginlägget med länk till dig, så lägger jag till dig i listan med länk till din beskrivning. Eller bara kommentera inlägget med din drömled (eller maila traningsgladje at gmail.com) – om du inte har en egen blogg.

Hela leder, som typ ”Bohusleden” är lite för vagt, bena gärna ner i de finaste delsträckorna. Här är en början:

 …………………………………………………………

DRÖMLEDER OCH RUNDOR I NORR

> Flottarleden mellan Runemo och Söräng, Hälsingland. 7 km enkel väg. Här är mer om Flottarleden på sommaren och på hösten.

Ljusnanleden med start i Måga utanför Ljusdal, Hälsingland. Totalt ca 58 km. Tips från Runners World, på farila.se finns mer beskrivning och många bilder finns hos Miranda Kvist.

> Jämtlandstriangeln i Jämtland. Ca 47 km lång. Läs mer hos Petra Månström.

> Forsaleden söder om Pilgrimsstad i Jämtland. Ca 7 km lång. Tips från Runners World.

> Blanktjärnsrundan med start i Vålådalen, Jämtland. Drygt 11 km. Se bilder på Blanktjärnarna här.

> Torkilstöten-Helags-Kläppen-Torkilstöten i Jämtland. 27 km. Se Helena Enqvists mtb-berättelse.

> Storulvån-Gåsåns vindskydd, Jämtland. 31 km tur och retur. Se Helena Enqvists mtb-berättelse.

> ”Guldtur nr 9” i Funäsfjällen, Härjedalen. 9 km. Här är bilder från Mikaela Sundbaum, och här är ledbeskrivning.

> ”Guldtur nr 5” i Funäsfjällen, Härjedalen. 9 km. Ledbeskrivning från Funasfjallen.se.

> Södra Kungsleden i Sälen, Dalarna. Ca 9 km tur och retur. Läs mer på Livet från den ljusa sidan.

> Nordvärmlandsleden i Värmland. Ca 54 km från Höljes till Branäs. Massor med bilder finns hos Rund är också en form.

> Lögdeälvsleden i Nordmaling, Ångermanland. Hela leden är ca 90 km med kända ”drakryggen” och ”himlastegen”. Mer info och karta finns på www.nordmaling.se och bilder och löparberättelse finns på Ett steg till.

…………………………………………………………

DRÖMLEDER OCH RUNDOR I SÖDER

> Prins Bertils stig i Halmstad, Halland. Ca 13 km till Tylösand eller 18 km till Möllegård där man kan äta god glass på  Riccardos. Ingen supertrail men fantastiskt vackert på mjukt underlag. Se bilder hos Snabba fötter.

> Kullaleden i Skåne. Start i Utvälinge mot Arild, Kullaberg, Mölle, Höganäs och Helsingborg. Ca 70 km. Beskrivning på Löparglädje. Biten mellan Mölle och Arild sägs vara finast med kristallklart vatten.

> Havsleden i Skåne med start eller mål i Landskrona (tips: spring i vindriktningen). 13 km. Här finns mer info.

> Ellen keys led i Omberg, Östergötland. Teknisk trail på 6 km. Läs mer hos Camilla Ringström.

> Sörmlandsleden i Sörmland med start vid Nackareservatet. Läs mer om att cykla den hos Jessica Clarén.

[insert]flottarleden söräng runemo 2[/insert]Bild från Flottarleden i Hälsingland[insert]Tylösand [/insert]Vy från Prins Bertils stig över Tylösand[insert]blanktjärnsrundan blanktjärnarna traningsgladje.se[/insert]Östra Blanktjärn, Blanktjärnsrundan i Vålådalen

3