Vet ni vad jag ofta tänker på? Eller ja, ibland i alla fall – så obsessed är jag inte. Jo, det här med pressträffar inför kommande kollektioner. Är jag den enda läsaren som faktiskt inte bryr mig jättemycket om AW14 (=kollektionen autumn/winter 2014) just nu? Jag är intresserad av träningskläder och så, men vill hellre ha inlägg, bilder och all info om vårens och sommarens kläder. Ge mig SS14 (=kollektionen spring/summer 2014) istället – det är ju den säsong som är aktuell nu och som jag känner megaförväntan inför!

Nånstans tycker jag att det har gått lite innehållsmässigt tokigt. I en tid då vägen mellan pressvisning och pressläggning var rätt så lång var såklart denna eon av tid mellan säsonger helt rätt just för att den behövdes. Men, i den här nya, fina världen vi lever tar det några sekunder innan nästa säsongs nyheter når läsaren och då tycker jag personligen att de visningar inför AW14 som pågår nu ligger helt fel för målgruppen digitala påverkare. Det är fel innehåll på fel tid. Som bloggläsare (ja, det är jag också såklart) och konsument är jag extremt nyfiken på kommande säsong (SS14) men allt det publicerades för ett halvår sedan och är således old news. Jakten på nästanästanästa går vidare.

I just detta fall är det extra härligt med trycka tidningar. I dem handlar det om nu och den här vårens och sommarens mode. En klar fördel för gammelmedia. AW14 känns så ofantligt långt borta att jag faktiskt inte vill läsa om det nu, däremot skulle jag gärna höra mer om SS14 just nu. Rätt säsong på rätt tid. På mitt sängbord ligger såväl Elle som Women’s Health i tryckt format och genom dem lever jag i nutiden. Även om jag allra helst skulle läsa dem i Readly nu när jag snart ska skaffa mig en iPad, och spara mina favoritartiklar, oavsett om de handlar om träning, mode eller mat, på ett smart sätt – så som jag hört att man kan göra.

0