Till de bästa smultronställena finns inga skyltar. Så är det alltid, oavsett var man är. I eftermiddags åkte jag med vänner till Åres nyaste smultronställen: Åre Atlantfisk  och Fävikens charkbutik  butik i Undersåker. Hit finns inga skyltar som guidar. För att komma till fiskbutiken följer man en liten oansenlig skylt mot bössmakeriet och till Åre Chark svänger man av precis innan vägen mot Vålådalen och Ottsjö. Att du kommit rätt ser du på antalet bilar som är parkerade utanför. Och i takt med att fler upptäcker detta lär väl kön snart ringla utanför dörren…

Vad som säljs beror lite på – och allting är färskt och fiskat relativt nära. Den norska kusten är inte många mil bort. Idag fanns här havskräftor, blåmusslor, pilgrimsmusslor och härlig fisk. Det du köper får du med i en låda.

Jag höll i plånboken tills dess att vi gick in i Fävikens charkuteributik – och här är verkligen allting lokalproducerat. Vi fick provsmaka det vi ville och i ett rum intill (med fönster emellan) kunde vi se hur det stoppades korv som kommer att säljas lagom till nästa helg. Jag slog till på både det ena och det andra – och ser fram emot charkisar till fredagsmys ikväll! Ute singlar snön ner och det ligger ett behagligt lugnt över dalen.

fäviken chark åre atlantfisk undersåker

fäviken chark åre atlantfisk undersåker

fäviken chark åre atlantfisk undersåker

fäviken chark åre atlantfisk undersåker

fäviken chark åre atlantfisk undersåker

åre undersåker fisk chark fäviken

0