Om man vill åka långlopp på skidor utan trängsel och i fina spår ska man åka Årefjällsloppet. Det är dessutom lite tuffare än Vasaloppet enligt kommentatorer på TV4 Sport och dagens största statusmarkör är extrema fysiska utmaningar enligt en diskussion i Studio 1 på P1 tidigare i veckan. Välkommen hit nästa år alltså.

Förra året badade Årefjällsloppet i solsken – och det blev repris på det också denna gång. En himla rolig skillnad gentemot förra året var att det blev vitklädda svenskar som segrade: Daniel Richardsson (vit klubbdräkt genom Hudiksvalls IF)  och Charlotte Kalla (vit klubbdräkt genom Piteå Elit).

Förutom att Kalla skidade hem segern så imponerade hon på mig genom sitt sätt att vara. Hon stannade kvar utanför målområdet hur länge som helst för att fotas med och pratas med – nästan längre än all annan publik. Och när hon sedan kom in och skulle äta så imponerade svenska folket på mig genom att inte göra en stor grej av det hela. Hon stod där med sin bricklunch precis som vem som helst.

Jag hängde med Annie som hjälpte till med arrangemanget och när det var klart åkte vi båda till Ottsjö för en längdtur på sjön. Klart värd dag!

årefjällsloppet

årefjällsloppet

årefjällsloppet richard danielsson

årefjällsloppet

Årefjällsloppet Britta Johansson Norgren

årefjällsloppet

årefjällsloppet

årefjällsloppet richard danielsson

årefjällsloppet

årefjällsloppet charlotte kalla

årefjällsloppet charlotte kalla

årefjällsloppet charlotte kalla

årefjällsloppet charlotte kalla

fatbike åre

0