Kvällen meny bjöd på glutenfritt. Jag bakade och lagade både en och två och till och med tre saker ur den här kokboken så det blev soppa på butternut squash och foccacia till middag. Foccacian var glutenfri och passar dem som äter lågkolhydratkost. I Sverige känns inte lågkolhydratkost eller LCHF som en het potatis längre utan är snarare allmänt accepterat – men hur är det i Norge med lavkarbo? Det känns nästan större där på något sätt.

Foccacian från Jills Mat är gjord på 2 ägg som vispas ihop med 100g färskost. Sedan rörde jag i 0,75 dl mandelmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 msk pofiber, 1 tsk bakpulver och 1 nypa salt. Smeten lade jag i form och strösslade sedan över rosmarin, grovkornigt Himalayasalt och ringlade över olja. In i ugn i 25-30 min på 180 grader. Detta är dock inte originalreceptet i kokboken utan jag har anpassat mängderna och gjort en mindre sats.

Resultatet? Supergott!

glutenfri mat - Jills mat efter säsong

glutenfri mat - Jills mat efter säsong

glutenfri mat - Jills mat efter säsong

glutenfri mat - Jills mat efter säsong

0