Jag börjar bli otålig. Jag vill ha vinter och snö, kallt och rimfrost i håret, knarr under fötterna och lager på lager. Ge mig snö, -5 och solsken och jag ska vara tacksam varje dag den här vintern. I väntan på allt det där ovan föreslår jag att vi sysselsätter oss med följande:

1.

Ta dig an ett backpass eller två. Med eller utan stavar. I terräng eller på asfalt. Leta upp en backe som tar dig cirka 45-60 sekunder att springa och kör 8-12 vändor uppför. Ha bilden av Charlotte Kalla på näthinnan och ös!

2.

Se på skidfilm. Mitt bästa tips? ”All I can”. Lika mycket natur, på ett urbant vis, som snö och skidåkning. Dessutom grym musik!

3.

Bege dig ut i skogen med pannlampa. Väldigt kul och bra tajmat nu när det är som mörkast. Silva har ett gäng olika varianter som lyser upp!

4.

Gå ner i källaren/upp på vinden och kika så att skidorna står kvar. Och att skidjackor och skidbyxor är rena och fräscha inför säsongen. Om inte, så kan det vara läge att köra en tvätt (ja jag vet, det här var det absolut tråkigaste tipset). Alternativt komplettera med nytt.

5.

Fokusera lite extra på din core. En stark core gör att du blir snabbare i spåret och säkrare utför.

6.

Kör norska superintervaller som Marit Björgen.

7.

Koka upp lite varm choklad och mys i soffan framför VC-premiären i längd i helgen. Jag hoppas det är mycket snö i Kuusamo! Och att det går snabbt för svenskarna!

åre sara 4

intersport samarbete

0