Dagens träningspass var så roligt så det krävde 797 bilder i kameran. Så blir det när man kör på high speed continuous-läge. Dagens pass var just det: high speed och framförallt high intensity. Jag och Grabben körde tillsammans och var nyfikna på träningsredskapen från Casallvisningen igår som jag fått låna och vi hade båda riktigt roligt: precis som Sara sa.

Det mest iögonfallande under passet var fallskärmslöpning – parachute running – men absolut jobbigast var en helt annan grej, nämligen resistance rope. Det är som ett tjockt rep med gummibandseffekt som man fäster runt midjan och så springer man medan någon bakom gör motstånd. (Har man ingen som gör motstånd så kan man fästa i en stolpe bakom – man kommer ingenvart men det känns garanterat i benen).

Konditionsdelen av mitt pass bestod av 300 meters jogg + 2 rusher fallskärmslöpning (typ 2*80 meter på max) + 300 meters jogg + 2 rusher löpning med resistance rope. Sedan en snabb klunk vatten och så upprepades sekvensen (totalt körde jag 3 gånger). Som sagt, det där repet – riktigt, riktigt jobbigt! Det beror förstås på hur mycket den bakom gör motstånd…

Sedan tränade jag några omgångar “snabba fötter” på olika sätt med vad man kan kalla en mjuk, liggande stege på marken. Tänk dig fotbollsträning! Jag körde lite olika varianter och det blev rätt så high intensity det med.

Jag har ju gjort en egen “TRX” men Casall har en egen version som heter suspension trainer och sådan träning tillhör mina favoriter. Eftersom jag är rätt så tung är det galet tungt men det är grymt för att identifiera obalanser i kroppen. Den jobbigaste övningen jag vet är benböjshopp så jag körde – såklart – några sådana. Jag lugnade ner mig lite mer bicepscurls och lite utfall – också de med hjälp av suspension trainern.

Det sista vi gjorde var att testa viktvästen. Eller – det var mest Grabben som testade för han körde plankan med den medan jag körde planka med egen vikt. För mig är det alldeles tillräckligt. Vill man få upp pulsen med viktväst gör man förslasvis burpees eller så…

Summa summarum så hade vi en sjukt rolig timma på en gräsplan med tuff och nyfiken träning. Det är kul att träna tillsammans och det här gav väldigt mycket mersmak! Snacka om att ta hemmaträningen till en ny nivå (fast jag tokgillar fortfarande medicinbollen som hemmaträningsredskap för utomhusbruk också)

parachute running 24

parachute running 10

parachute running 9

parachute running 20

Fallskärmslöpning från Casall. Nytt, kul och jobbigt!

resistance rope

Resistance rope – sjukt jobbigt och galet kul! Min favorit!

quick feet training 5

quick feet training

quick feet training 2

När vi packade upp grejerna från sina påsar var det repet vi testade först. Det lockade nyfikenheten och vi lekte lite följa john. Grabben skulle såklart visa hur långt han kunde hoppa i det och ungefär där spårade leken ur. Sedan tränade vi istället…

suspension training 1

suspension training 8

Benböjshopp: garanterad puls! Suspension trainern är perfekt att träna riktigt djupa benböj med eftersom man får hjälp att komma upp om det behövs…

viktväst 5

viktväst 4

viktväst 7

viktväst 8

Viktvästen var det redskap jag tränade minst med idag. Nästa gång blir det mer!

casall hit 50

Inget av redskapen väger särskilt mycket – förutom viktvästen som väger typ 10 kilo. Praktiskt! (Ja, inte viktvästen då)

 

0