Imorgon tisdag är det sommarsolstånd – det betyder att natten mot onsdag är hela årets kortaste och ljusaste natt. Ni som hängt med ett tag vet att sådant måste firas! Förra året var jag på väg hem från Göteborg och stannade till i Varberg för att titta på ljuset mitt i natten. Egentligen ska man enligt (min) tradition midnattsjogga men en yogaklass utomhus i Göteborg lite tidigare på kvällen fick representera sommarsolståndstränandet. Året innan det så sprang jag och Grabben en sväng till Östra Stranden i Halmstad mitt i natten. Det var sjukt fint!

I år kommer jag att vara på väg hem till Halmstad under sommarsolståndsdygnet. Troligtvis är jag framme några timmar midnatt så en midnattsjogg är givetvis inplanerad. Nu gäller bara att hitta bästa platsen för det!

Självklart vore det roligt om det är fler som hakar på sommarsolståndslöpandet för att uppleva Sveriges allra ljusaste natt! Efter imorgon natt blir det mörkare igen – så när det vänder tycker jag att ni ska passa på att rösta på den Stockholmsrunda ni tycker behöver mer ljus (för alla de nätter som faktiskt är jäkligt mörka). Jag har lagt upp Långholmen runt – det är en underskattad Stockholmsrunda. Jag har också röstat på rundan runt Årstaviken.

0