Veckan före midsommar får vi nycklarna till vår nyproducerade lägenhet i Järvsö som ligger precis vid Bergshotellet (schysst restaurang med frukost, lunch och middag och med yogastudio) och alldeles bredvid Åre Bergcykelpark och skidliftarna.

Skidsäsongen i Järvsö stängde i påskas och den 17 maj öppnar Järvsö Bergcykelpark. Det är en stor helg i cykelvärlden har jag förstått. Alla downhillcyklister i Åre hänger i Järvsö den helgen.

Vi har köpt lägenheten i Järvsö som en investering där cyklingen spelar stor roll. Det går att cykla respektfullt på de flesta stigar såklart men Skästrabergsleden (11 km) är en av de leder man som mtb-cyklist hänvisas till. Fler leder är under planering och det ska bli spännande att se hur arbetet utvecklas – och även hur det kommuniceras. Destinationsmarknadsföring är spännande att både vara en del av och analysera utifrån.

Yes – nu kan du äntligen boka lägenheten! Läs längre ner för priset och annan info!

Det rödmarkerade området visar var lägenheten ligger, med skid- och cykellift på andra sidan vägen. Bilden ovan visar huset!

Vintertid rullar liftarna i skidsystemet och nära Järvsö finns skidområdet Harsa med riktigt fin längdskidåkning.

Inredningen i vår lägenhet i Järvsö kommer till stor del från danska företaget Nordal. Jag ska snart trycka på ”beställ” och vill skapa en lägenhet med mycket känsla. Där du kan rulla ut yogamattan på morgonen eller komma hem efter en dag på berget och duka fram härligheter och känna dig sådär löjligt nöjd. Där du kan sitta länge runt matbordet och äta god mat också med ögonen och där du känner dig hemma trots att det är ett boende du hyrt. Kaffet ska vara gott och glasen härliga att hålla i. Sängen ska vara skön och detaljerna valda med känsla.

Bilderna ovan är från Nordal och bilderna nedan på lägenheten är från mäklaren svensk Fastighetsförmedling. De visar själva området BRF Skidvägen och även några exempelbilder med standardinredning – som vi alltså inte valt. Vi har också valt bort befintliga handtag på köksinredningen och kommer köpa den på egen hand. De små detaljerna gör skillnad!

En av de grejer jag gillar allra minst med att hyra boende är att sova i våningssäng. Därför kommer vi inte ha våningssängar i denna lägenhet i Järvsö (det har vi inte i Åre heller), istället möblerar vi de två sovrummen med sköna sängar där man kan sova två bredvid varandra. Detta blir en lägenhet som man kan hyra för upp till fyra personer i dagsläget (kanske fem, men räkna med fyra än så länge – det beror på om vi hittar en tillräckligt bekväm och snygg bäddsoffa).

Det som är praktiskt är att mina föräldrar köpt lägenheten bredvid så vill man bo många så är det fullt möjligt med direkt närhet till varandra!

Utmaningen är att jag vill ha fler saker från Nordals än vad som får plats men det känns rätt så angenämnt ändå. Tonerna kommer gå i brunt läder, blått och mässing. Det känns skönt att det inte blir så bländande vitt.

Du kan reservera lägenheten redan nu. För sommaräventyr, höstdagar i skog och mark när allting går i guld och marken fylls med svamp och bär, kanske en vintervecka eller bara sköna dagar när du packar med en bok och tar en löp- eller vandringstur när andan faller på.

Hur lägenheten ska prissättas är inte helt klart ännu. Jag har kikat runt online för att se vad andra tar. På Airbnb finns till exempel många små härbren och timrade stugor – de är söta i äldre stil och perfekta för dem som önskar ett sådant typ av boende.

Om du gör din bokning (och får den bekräftad) senast 31 maj 2019 får du detta super-premiär-jag-är-så-pepp-pris (det är på riktigt jättebilligt):

1900 kr per natt (alltså knappt 500 kr per person om ni är fyra) för tre eller flera nätter från den 20 juni fram till den 18 augusti

1600 kr per natt (alltså knappt 400 kr per person om ni är fyra) för tre eller flera nätter från den 19 augusti fram till den 29 september

1200 kr per natt (alltså knappt 300 kr per person om ni är fyra) för tre eller flera nätter från den 30 september fram till den 8 december

Vi ordnar med slutstäd vilket innebär att en kostnad på 500 kr tillkommer på alla bokningar – för dig som hyr lägenheten så garanterar detta att lägenheten alltid är professionellt städad, plus du slipper det där sjukt trista städjobbet!

25% av den totala avgiften betalas 10 dagar efter bokningsbekräftelse och är ej återbetalningsbar. Full betalning ska göras 90 dagar före ankomst. (Alla avbokningsregler mailas såklart vid intresse)

Maila mig på sara@offpistmanagement.se – detta känns så himla spännande!

Visst måste lägenheten ha en egen hashtag eller hur? Så att man kan se andras bilder från dels lägenheten men även stigarna och skogarna runt omkring! Vad ska hashtaggen heta?

 

26