Jag frågade på Instastories vad ni vill att jag skriver om och oväntat många svarade ”din kille!!”. Han är den knasigaste och den härligaste och den mest omtänksamma person jag känner (duh) och det är klart att jag vill berätta mer. Säg hej till Danny!

Hvide Sande DanmarkRidvadet OttsjöSula rorbuer og havhotell fiskeRistafallet på vintern

Ni är många som undrar hur jag träffade Danny. Vi började prata på Snapchat i slutet på maj 2017 och sedan sågs vi på en takbar i juli när jag hängde där med några av mina vänner.

I oktober 2017 blev vi tillsammans på riktigt, precis när jag kom hem från Hawaii. I början på 2018 bestämde han sig för att prova på livet i Åre och i maj 2018 flyttade han upp till mig. Jag köpte i samma veva halva hans lägenhet i Stockholm och tillsammans äger vi numer också en lägenhet i Järvsö och en sommarstuga vid sjön Mållången i Hälsingland.

Sedan jag träffade honom har jag börjat cykla mer mtb och så har jag börjat kitesurfa. Jag har påverkat honom utifrån den jag är, bland annat driver han eget företag vid sidan av sitt rätt så ovanliga ”vanliga” arbete.

Här kan du läsa det första inlägget jag skrev om honom: MNK – min nya kille. Nästan 200 likes och fler än 70 kommentarer, jag förstår att det är detta som ni gillar att läsa om! Det var ett ärligt och rättfram inlägg och jag är rätt så krass när det kommer till kärlek. Krass men ”all in”.

Är det inte bra så kan det va. Men är det bra så vill jag göra det sjukt jävla bra.

Såhär skrev jag efter 6 månader med Danny – och en av mina vänner avslöjade lite mer.

Danny är i grunden rörmokare men har en specialistnisch och har jobbat mycket med att installera medicinska gaser på sjukhus. Idag jobbar han på plattform i Norge med instrumentrördragning. Det innebär att han jobbar två veckor och är ledig fyra veckor. I samband med att han träffade mig började han också göra egna hantverksjobb och startade eget. I min familj är nästan alla företagare så det smittade av sig.

Danny är precis som jag tvådelad: han är lika mycket adrenalinsökare som han är analytisk. Jag är lika mycket äventyrssökande som jag är analytisk. Jag tror att de sakerna är en bra match.

”Alla” undrar var han är från och han skulle kunna vara från lite varstans i världen. Vissa gissar på Hawaii andra på Sydamerika. Nu när vi varit i södraste Spanien några veckor och han dessutom köpt solglasögon från Marockos bästa surfare skulle han också kunna vara Marockan. Men en av hans föräldrar är från Thailand.

Jag ser på Google att många undrar hur gammal jag är. Jag är född 1981. Danny är född 1982. Så nu vet ni det också!

Det är svårt att beskriva Danny i ett blogginlägg – allra bäst gör han sig i mina Insta stories även om han skulle behöva en egen scen att stå på. Så varsågod Danny, på alla mina läsares begäran: här är dina 15 minutes of fame. Ett gäng ”Mina vänner”-frågor som jag tror ger lite personlighet åt en person som har sjukt mycket personlighet och väldigt mycket hjärta. En knasboll som gör mig tokig ibland men varm i hjärtat oftare.

Såhär svarar Danny på frågorna:

Jag växte upp i:

Jag växte upp i idyllen Piteå, Norrbotten, spatserandes på rivieran Pite Havsbad, springandes efter renar i skogarna, bland sjöar att tjuvfiska i, tält, eldar, mtb, motorsågar, moped, hagelbössor, fiske fiske fiske och något senare vänner med galna upptåg, bland trimmade bilar, hemgjorda bomber, motocross och snöskotrar, ofta med en dunk i näven helt ovetandes om att en hel värld fanns att upptäcka utanför kommungränsen… Kanske tur vissa intressen blev utbytta mot nuförtiden lite mer civiliserade aktiviteter..?

Såhär vill jag beskriva mig själv (välj max tre):

Allvarlig
Driftig
Omtänksam
Självsäker
Attraktiv
Vuxen
Knasig
Artig
Fantasifull
Tuff
Pratglad
Blyg
Melankolisk
Fundersam
Lat

Kampen Sylt

Min främsta egenskap tycker jag är:

Laga mat till andra baserat på vad jag uppfattat att de uppskattar. Jag tycker det är särskilt kul att laga en rätt och smyga i en råvara som benämnts som ”gillar inte” till att ändra personens uppfattning till det omvända.

Min sämsta egenskap tycker jag är:

Jag kansle har sääääämst pedagogik.

På vardagarna brukar jag:

Bocka rör med millimeterprecision och tänka på vad jag ska laga för mat.

Men jag fantiserar om att jag istället:

Var politiker
Låg i sängen
Var rockstjärna
Var författare
Dansade balett
Volontärarbetade
Flyttade utomlands
Var ett djur
Annat:

Det roligaste jag gör med dig Sara är:

Alla våra äventyr, stora som små, ibland blir det tokigt men mestadels blir det över förväntan när man ser tillbaka på dem (och skrattar)!

Det tråkigaste du och jag gör tillsammans är:

Städa, tvätta, diska, packa . Vi behöver en assistent…

Ett livsmotto jag vill dela med mig av:

Det finns ingenting man inte kan lära sig.
Det är bara göra.
Går det så går det.

Min lyckligaste stund i livet var när:

Jag insåg att vi strävar efter så många gemensamma saker, ekonomisk frihet, fritid, äventyr, vardagslyx, hummer på en måndag och årgångschampagne på en sömnig tisdag tex skapar ju guldkant i tillvaron. Normal is boring.

En sak vi tycker lika om:

Hög kvalitet.

En sak som gör oss olika:

Tålamod. Jag har inte världsbäst, men Sara… du har har ju något genetiskt funktionshinder när det kommer till just denna egenskap…

Det här vet nästan ingen om mig (välj en):

Jag önskar att jag vore känd
Jag tycker att barn är lite läskiga
Jag går gärna naken
Jag skriver anonyma insändare
Jag tycker att jag är lite bättre än alla andra (lite osäker på om detta passar under kategorin ”nästan ingen” då de flesta nog är varse det vid det här laget?)

MarstrandSärna

På mackan brukar jag ha:

Helst ska mackan vara hembakt och alltid grundad med riktigt smör!
Kaviar, löskokt ägg, dill. Numera lite majonnäs också pga obskyr influens…
En god leverpastej, tjockt lager och några skivor inlagd gurka.
Välrökt bog i tjocka skivor med ett stryk hantverkssenap. Obs! Kan folk sluta upp med tunna skivor? Satsa på 2-3 mm i charken tack, helst lokalproducerat.
Vällagrad ost, färsk gurka och paprika. Tips! Köp en favoritost, kasta in i kylen oöppnad, vänta ett år, njut.

På knäckebrödet gärna gafflad lättrökt brisling eller konserverad sardin i fin olja och som alltid ovan ett lager gott smör.

På mina fötter sitter:

En schysst flipflopssolbränna, gillar inte strumpor eller skor.

Jag älskar:

Upptåg och äventyr.

Jag föraktar:

Giriga människor och fästingar, urk!

Den här egenskapen skulle jag vilja ha:

Lokalsinne.

38