Jag har välkomnat mig själv till en ny värld. Den med våtdräkter och andra grejer jag ännu inte kan namnet på. Varumärken som Ion och Mystic. Välkända inom kitesurf. Okända för mig.

Men det är spännande att ge sig in på något nytt. Något helt oupptäckt.

Jag har precis köpt en Mystic Diva våtdräkt. En Mystic Diva 5/3 med back zip. Mitt första inköp inför mitt liv med kitesurf som jag hoppas att jag ska gilla.

Och jag har precis bokat min plats på ett surfcamp med Free your mind i Tarifa. 7 dagar med obegränsad coaching. Det ska bli enormt spännande. Jag åker ner den 4 maj och stannar till den 20 maj. En vecka efter campet bor jag bland annat med Emmi som varit i Tarifa flera gånger.

Det känns så långt borta att jag ska hålla på med surf. Jag har flera gånger fått tvivel i mitt huvud och tänkt att vem är jag ens. Det är fruktansvärt obehagligt att vara total nybörjare på något tycker jag. Men samtidigt dras jag till det hela tiden och vet att jag behöver utmanas och utvecklas och det skulle vara ett sådant slöseri med precis allting att inte våga prova något jag kanske älskar – på grund av rädsla.

Vill det sig väl ser jag framför mig en sommar med sol, vind och kitesurf. Svenska stränder och taktält på pickupen. Saltvatten i håret och mtb-cykling de dagar det inte blåser.

För vad är det att vara rädd för? För mig handlar det om att jag är rädd för det jag inte vet. Hade jag vetat att kitesurf är min grej och att jag kommer lära mig jättesnabbt ja då hade jag haft en känsla av kontroll. Men nu vet jag ingenting – och det är läskigt.

Vill det sig väl kommer mitt nya intresse att lämna en del hål i plånboken. Men sådant som är bra för hälsan får kosta. Min Mystic Diva gick på runt 230 euro. Diva-kollektionen är designad av Bruna Kajiya, ledande inom kitesurf och med många titlar att stoltsera med. Idag vet jag vem hon är. Förra veckan hade jag ingen aning. Filterbubblor existerar inte bara i sociala medier. Det finns så många rock stars som är superstora inom sin genre, men en vanlig människa i övriga världen.

Så nu kastar jag mig in i detta och fightar rätt många demoner längs vägen. Livet i lådan är bekvämt men det är där utanför som det magiska händer.

24