Den här måndagen börjar med en lista – här kommer den!

Vad är det bästa just nu?

Jag gillar att lära mig nya saker. För två år sedan lärde jag mig InDesign och förra veckan fattade jag äntligen Premiere Pro. Jag har försökt lära mig Premiere förut och tragglat igenom många timmar genom Moderskeppet och även suttit några timmar på en riktig fysisk workshop.

Häromdagen kollade jag på en ”learn Premiere Pro in 20 minutes” på YouTube och fattade på en gång.

Analytisk som jag är förstod jag också skillnaden som gjorde skillnaden. På de timslånga tillfällena har man gått igenom allting kronologiskt, dvs börjat med det som är absolut svårast (alla settings när man ska importera filmerna). I den snabba kursen visade man lite av klippningen först. För mig funkade det mycket bättre för då kom jag in i programmet snabbare och fick känslan av flow och hade sedan mycket mer tålamod och framförallt förståelse för att lära mig det andra!

Efter 20 minuters tutorial kan jag inte Premiere Pro även om jag kan det. Jag fattar ju att det finns sjukt mycket mer att lära, precis som i Photoshop. Men jag är på god väg. Så nu har jag en rörlig header (syns bara via desktop på grund av att headers generellt sett inte funkar att göra rörliga på bra sätt i mobile)

Sämsta?

Min talang för städning är obefintlig och när det är rörigt hemma blir jag snäsig och irriterad.

Vad ser du fram emot?

Alltså ALLT. Prick allt. Jag planerade in lite vintercykling i min kalender igår och längtar efter det. Längtar också efter snöskoterkörning och fler turskidäventyr och allt allt allt.

Vad känns läskigt?

Stora kostnader som jag precis tagit. Även om det är en investering som ger avkastning.

Vad äter du helst?

Stark mat. Jag gillar MYCKET CHILI. Alltså mycket på riktigt.

Drömköp?

Just nu vill jag ha ett nytt objektiv. Den telezoom jag har idag är en Canon EF 70-200 f/2,8L USM men jag vill ha mer zoom. Önskar mig ett Canon EF 100-400mm f/4,5-5,6L IS II USM. Prislapp från Scandinavian Photo ligger på 22 900 kr… sååå, det blir kanske till att vänta lite eftersom jag också skulle behöva lite kiteutrustning till årets stora sportsliga satsning!

Något som stuckit ut under veckan?

Ibland när jag gjort något aktivt så inser jag hur rörlig jag är i min rygg och så blir jag så himla glad. För ett år sedan kunde jag knappt böja ryggen. Nu gör jag solhälsningar obehindrat. Även efter jag varit ute och påfrestat ryggen med saker. Den tacksamheten är obeskrivlig!

Vad har du för målbilder i huvudet?

Mycket av mina mentala målbilder handlar om kitesurf. Och om hela vägen dit. Jag vill vara så förberedd som möjligt när jag väl börjar! Och så vill jag ta tillvara på prick varje dag och göra saker. Gå på tur, åka skejt, gå topptur, vintercykla. Kanske rulla barmark om jag åker söderöver. Springa reflexbana. Styrketräna.

Alla de där sakerna jag radade upp är aktiva grejer som ger mycket upplevelse, förutom kanske det sista då. Och jag är så glad att det är så. Att träning inte behöver vara något som jag måste ”utstå” för att få de bättre sedan – utan att träning är alla de där grejerna som jag vill uppleva, och att själva träningseffekten kommer automatiskt.

Veckans insikt?

Att livet är här och nu. Alla stunderna i vardagen. Alla måndagsmorgnar och tisdagskvällar. Det här mina vänner… det här är livet!

PS. Gillar du sådana här inlägg eller liknande inlägg som är gjorda som listor? Klicka gärna i hjärtat så vet jag (och kan göra fler!)

54