Löven glittrade i guld när jag gick hem från jobbet. Jag var varm i min tjocka tröja och tunna dunjacka. Jag hade bråttom. Vädret var fantastiskt och jag ville skynda mig hem för att uppleva det.

En timma senare parkerade vi bilen i Rödkullen. Vi tog ner cyklarna från taket och rullade iväg. Första kilometrarna bara uppför. Visserligen på grusväg men ändå.

Vi hade siktet inställt på en stig som kallas för Jörgens och som jag både promenerar och springer för jämnan. Det är många som cyklar här och nu var det vår tur. Men först – en rejäl stigning uppför från Rödkullen upp till VM8:an och sedan uppförsrull mot Rödkullen. Sedan började det roliga på riktigt!

Det var lerigt på sina ställen men stigen är fin och rätt perfekt för flowig cykling. Här och var ligger spång och till och med jag som har spångest kände att det var en lagom rolig utmaning.

Som vanligt när jag cyklar så känner jag att jag vill cykla ännu mer och det är ju ändå det ultimata beviset på att jag ägnar mig åt rätt saker. Och framförallt har spenderat pengar på rätt prioritering. Kanske är det överambitiöst att tänka att jag ska hinna med att cykla mtb i Rörbäcksnäs och i Röros den här säsongen, men samtidigt är hösten min bästa cykelsäsong. Och riktigt roligt tycker jag att det är när det kommit lite snö!

Sara Rönne cyklingSara Rönne cykling

24