Åk till Andersjöåfallet tipsade mig en läsare så det gjorde vi igår. Vi var inte sugna på snöhike i ruggväder men vi ville ändå uppleva något härligt. Så vi åkte till vattenfallet som ligger precis vid vägen efter Hamra. Det var ett fantastiskt fint vattenfall med trappor och stig som snirklade sig uppströms.

Sara Rönne Ridestore Dope snowSara Rönne Ridestore Dope snowAndersjöåfalletAndersjöåfalletAndersjöåfallet

För dig som gillar vattenfall på vintern så är Njupeskär i Dalarna också ett tips!

Solen tittade fram bakom vinternakna fjällbjörkar och det var så fint när det gnistrade i snön. Även om själva stigen bara var på två kilometer fram och tillbaka så tog det sin lilla tid. Det var tre Canonkameror som var ute och gick med sina ägare!

AndersjöåfalletSara Rönne Ridestore Dope snowAndersjöåfallet

Efteråt längtade vi efter eld. Helst ett riktigt bra vindskydd också! Jag plockade upp appen Fjällkartan och scoutade lämpliga vindskydd som såg ut att ligga på bra ställen och hittade ett som verkade lovande. Det låg precis nere vid sjön ostört från all annan bebyggelse.

Är man inte i fjällen så är appen Terrängkartan ett tips. Den har jag använt några gånger när jag är hemma i Hälsingland och vill reka nya rundor i skogen!

Vi hade med oss lite ved i bilen och jag tog en runda runt vindskyddet och hittade lite nedfallna grenar som jag släpade med till elden. Lägg på enris så både sprakar det och doftar härligt!

FjällkartanSara Rönne Ridestore DopeFunäsfjällen

På muurikkan brassade vi renskav och fyllde tortillabröd med. Komplett med lingon – och varm lingondricka såklart. Härlig utomhusmat!

Mat över eldMat över eldMat över eldMat över eldMat över eldSara Rönne

När det började skymma och bli kyligt packade vi in oss i bilen igen och körde mot byn – för att stanna till på Coop och köpa nog med choklad så att det räckte hela kvällen. Det enda som fattas i vår stuga i Funäs är en kamin. Annars har vi det mesta vi behöver; kaffe, vin, pannlampor för kvällspromenader och tillräckligt många elluag för att räcka till alla våra laddare och allt vad det är!

9