Det var som att jag inte visste vilka skor jag brukar ha på mig i snön. Vilka vantar som funkar i tögrader. Eller att snö som sticker hårt i ögonen när det blåser är alldeles särskilt kallt. Jag stod och velade mellan klädvalen i hallen och valde fel.

Med vinterflossade tights (Craft), ullunderställ (Smartwool), lagertvåjacka (Marmot) med vindskydd och en stor, lång skalkappa (Peak Performance) och såklart mössa (Seger), vantar, skidstrumpor (Smartwool) och terränglöparskor (Icebug) vandrade jag iväg. Det var egentligen inget fel på min outfit som helhet, men jag skulle haft vintrigare skor. Sådana skor av den typ som tål att man sjunker ner till ankeln i myrmark trots att det ligger en decimeter snö ovanpå.

Men det där är lite skitsamma. Jag var kall när jag stod på fjälltoppen och trotsade vinden men när det blev lä tinade jag upp igen. Efter att ha tjippat i nollgradigt vatten i ett gäng kilometrar värmde jag upp fötterna i duschen. Kanske hade jag kvar mina rosiga kinder några timmar längre men framförallt fick jag med mig en upplevelse utöver det vanliga. Säsongens första fjällhike i snö. Och då är inte ens september slut!

Nu återstår att jag skaffar ordentliga vinterkängor för om jag ska vara ärlig har jag uppenbarligen inga. Och att jag byter till vintersulor på bilen. Sedan är jag rustad för en ny säsong med kul äventyr.

Förra säsongens äventyrsköp var en skoter och ett par toppturspjäxor. Det blev några toppturer och jag älskar att gå uppför och njuta av att se allting från andra hållet. Av skoterkörningen blev det desto mer. Såhär ser jag ut som skotertjej med onepiece. Och såhär som skotertjej med skidkläder och inte fullt lika övertygande. Och såhär ser jag ut som vintercyklist och såhär ser jag ut som äventyrare på turskidor. De där bilderna ger mig enorm vinterlängtan. Snart!

20