Vi har packat bilen fullt med äventyr och det var tur, för ibland händer det att man kör längs västkusten i strålande kvällssol och kommer på att här i närheten vill vi tälta. Ett tält, instavänner och Google är en alldeles strålande kombination då.

Efter äventyr på fjällknallar och vattenfall i Dalarna körde vi 50 mil söderut, bitvis genom Norge, och hamnade på västkusten. Det som var inplanerat var en färja mot Skagen klockan 8 morgonen efteråt – men vi hade all tid i världen innan dess. Eller i alla fall 12 timmar. Så vi tog färjan till Björkö på rekommendation av en vän och jag snabbgooglade var vi skulle kunna tälta.

I vanlig ordning tar prestationsprinsessan Sara över när jag ska på semester och jag fastnade för Timmerviken. Det var lite oklart exakt vad det låg, inga kartor visade riktigt rätt, men efter lite detektivarbete hittade vi dit. Det visade sig vara enkelt. Vi körde till parkeringen vid Naturisternas camping och gick Timmerviksslingan (också kallad ”slingan” på Björkö) ungefär en kilometer till dess att vi såg en liten stig som ledde oss några meter till vattnet.

Vi möttes av fina klippor, en badstege och en gräsplätt – som gjord för att slå upp tältet de få timmar vi skulle hinna sova. Vi fixade i ordning en snabb middag (chark, ost och vin) och fick oss dessutom en solnedgång till livs. När himlen var som allra mest rosa tog jag ett sent kvällsdopp innan havets vågor sjöng oss till söms.

Men det bästa var nog morgonen. Och med det menar jag inte att klockan ringde klockan 04.50 för att vi skulle med färjan. Jag menar det morgontidiga solljuset som strilade in överallt och som känns lite som de första gröna löven på träden på våren. Det var helt fantastiskt. Och det var även den här morgonen förra året när vi sov i sovsäck på fjället.

Timmerviken BjörköTimmerviken BjörköTimmerviken BjörköTimmerviken BjörköTimmerviken BjörköTimmerviken BjörköTimmerviken BjörköTimmerviken BjörköTimmerviken BjörköTimmerviken BjörköTimmerviksslingan Björkö

22