…men här står jag i ljummet fjällbadvatten och har skänkt en liten längtan efter hösten. Snart kommer jag tycka att vi gjort sommar länge nog och att vi kan ta nästa säsong!

I början av augusti kommer jag tänka mer strukturerade tankar om hösten och berätta för dig vad jag tänker och vad jag planerar. Vad jag vill ha mer av och mindre av, och allt det där.

Till dess kommer ett lass med drömbilder från Ottsjön. Igår efter jobbet gick vi helt sonika över sjön. Det är första gången på två eller tre år som jag går över ridvadet och det var lika härligt som sist. Mjuk räfflad sand under fötterna, ljummet vatten och kvällssol.

Där det är som djupast (precis i början) går vattnet upp till låren. Sedan är det ungefär knädjupt hela vägen över sjön. Vi hade med Hazel som simmade tappert nästan hela vägen men som också satt på axeln emellanåt.

Ridvadet i Ottsjö är en typiskt bra sak att uppleva om man känner sig lite mätt på fjäll och vandring. Du kör mot Ottsjö och på vänster sida precis innan byn finns en liten parkeringsficka och skylt som visar vägen. Sommarleden heter 262.

Hela vägen dit bort ska vi – över sjön

Finare kuliss får man leta efter

Är i fjällen, men klädde mig för St Tropez

De här två är oskiljaktiga

Ljuset

…och tystnaden just här: öronbedövande!

19