Sista dagen i april bjöd på solsken och eld och den där valborgssnön kom den första dagen i maj istället.

Idag är sista dagen som SkiStar håller skidbackarna öppna i Åre och även om Holiday Club kör liftarna lite till så har våren tagit över byn. Efter att jag jobbat bort förmiddagen i soffan så åkte vi till Tegeforsen och gjorde upp en eld och hörde våren dåna bakom oss. Kraften i forsen är mäktig på våren!

Jag hade planer på att kika till min frukosttopp men kom på att skidåkarna fortfarande huserade i backarna så en repris i Ullådalen så som den här nyp-mig-i-armen-dagen från förra året får bli en annan gång. Istället gjorde vi inte så mycket annat än att ta en sista öl för vintersäsongen på balkongen och åt en lugn valborgsmiddag innan hela huset stupade i säng trötta efter en Valborgshelg som varit fylld med extra allt.

Maj kommer med fartvind i håret. Jag vill cykla massor och varje runda på mountainbike har hittills inneburit minst två vurpor. Därför gissar jag att maj kommer med skrapsår.

Cykelcommunityt She Rides har spridit ut sig över hela Sverige och jag är med i Norrlandsgruppen och gläds åt att stigarna ”hemma” i Hälsingland börjar bli torra. Här i Åre dröjer det ett tag till så jag ser fram emot att ta hit min cyclocross så att jag kan köra lite grus och gravel.

17