Det är dags för det andra avsnittet i säsongens Träningsglädje TALKS. Kanske det bästa avsnittet om hälsa i hela poddens historia!

Under hela 2018 är Svenska Spel med som podsponsor. Svenska Spel är sveriges största idrottssponsor och här jobbar ungefär 700 människor i både Stockholm och Visby. En hel del på Svenska spel handlar om sport – även bakom kulisserna. Under året kommer jag att träffa några av #svenskaspelarna för att prata om hälsa på olika sätt. Just nu söker Svenska Spel fler medarbetare. Gå in på karriar.svenskaspel.se för att hitta nya utmaningar!

Jag pratar med Hans Persson på Svenska Spel som länge varit delaktig som en ideell kraft och uppmanat till rörelse på jobbet på Svenska Spel. Med allt från golf till body flight, fjällvandringar, havskajakpaddling, löpcoachning och lopp engagerar han många att göra något mer än att bara jobba tillsammans med kollegorna.

Just hälsa på jobbet är en snackis som engagerar många. Lite senare i avsnittet pratar jag med egenföretagaren Katarina Jansson och Ann-Sofie Forsmark från Formstark Hälsa som jobbar med hälsa i organisationer och företag ur ett strategiskt perspektiv. Hur ska vi tänka kring hälsa? Hur ska vi prioritera mellan deadlines och träning? Hur ska vi hitta känslan kring hälsa igen?

Vi pratar om att hämta hem känslan av hälsa. Något som vi outsourcat till appar och teknik. Känslan av hälsa kan ingen app mäta. ” Vi är så mycket i huvudet nuförtiden, vi behöver komma ner i kroppen” menar Ann-Sofie Forsmark och ger sin syn på hur du kan tänka kring prestation och deadlines på jobbet – och prestation och fokus på det där intervallpasset på kvällen.

Katarina ställer frågan ”skulle jag göra det här om jag inte la ut det på instagram” och vi tar oss en funderare.

Ta med podden ut på din powerwalk eller lägg dig i hängmattan och lyssna. Jag vill gärna höra dina tankar och funderingar efter att du har lyssnat. Vad tycker du? Vad tänker du? Berätta!

Här finns det första avsnittet av säsongens Träningsglädje TALKS!

12

I samarbete med Svenska Spel