Igår var det som att jag sorterade bort vintern. Efter en helt fantastisk helg med skidåkning, eld och episkt häng i solgrop ställde jag in alla mina vintergrejer i förrådet för att göra plats för cykelsäsongen. Hej sommar och barmarkssäsong.

Det är inte helt slut på skidåkningen. Det kommer bli några stavtag till innan det är slut på riktigt, det är jag alldeles säker på. Helgen före Valborg är det Åre Sessions och då samlas ett helt gäng med människor som jag tycker om här i Åre. De två första helgerna i maj hyr Holiday Club liftarna i Åre – det kan bli två riktigt drömhelger för de som tar chansen.

Igår var det söndag och jag hade inte så stora förväntningar på dagen. Men det är utan förväntningar som det oftast blir som allra bäst. Först fick jag fint frukosthäng med mina vänner som bodde hos mig i helgen, och sedan kom Angeliqa förbi och så drack vi kaffe på min balkong och smed planer för framtiden. Efter det åkte vi alla till min kompis Louise som också fotar och filmar åt mig, och så skrattade vi ikapp till allt knäppt vi kunde komma på innan vi grillade korv och halloumi utanför huset.

När jag kom hem igen började jag packa inför en vårvecka i Stockholm och passade på att städa ur mina garderober för tredje gången den här vintern. Jag har samlat rätt många kilo kläder i förrådet – som trängs med mina skidor – som jag ska göra något vettigt med.

Förra årets vinter tog aldrig paus i min lägenhet. Mina alpina skidor stod i mitt badrum hela sommaren och vinterskorna stod lydigt kvar i hallen. Jag kände mig rätt så snuvad på alla skiddagar den vintern och det som stod kvar under sommaren blev en ständig påminnelse om vinterrevanschen som jag väntade på.

Och revansch fick jag. Som den här säsongspremiären i december! Kanske var det vinterns bästa skiddag – trots att jag samlat på mig rätt många av dem.

Sara RönneTräningsglädje Vandringsbloggen

20