Veckan har börjat bra. Solen värmer fram till klockan 20 och man hinner mycket på de timmarna. I måndags hängde jag med vänner i en solgrop. Igår hängde jag med mig själv under en power hour på skidor.

Vi satt ute med varsin kaffe igår och hade jobbmöte. Det var ljuvligt. Och det påminde mig om en morgon för två år sedan när hela byn hade möte tidigt en dag i juni. Sjön var spegelblank, luften var ljum och det kändes så konstigt att man kunde ha det sådär. 50 personer på en uteservering som pratade sommarplaner. Plötsligt kom en SUP-paddlare förbi och alla tystnade och tog in ögonblicket.

Det är så det är att bo i Åre. Eller som den kvällen i januari när jag åkte längdskidor i spåret och väldigt medvetet tänkte att det som jag har som vardag har andra som semester.

Eller som igår kväll. Jag tog med mig skejtskidorna till Ullådalen och tog ett varv i spåret som börjar med jättelång uppförsbacke och som sedant tacksamt avslutas med skön utförslöpa.

I måndags träffade jag Angeliqa och Louise; två vänner som alltid bjuder på storskratt och bra idéer. Vi satt på en pläd, gjorde en eld och tittade på solnedgången. Sedan gick vi hem och drack te fram till midnatt.

Imorgon får jag mitt första besök inför helgen och sedan kommer påfyllning lagom till fredag. Jag ser fram emot ännu mer skratt och ännu fler bra idéer. Det kommer att bli energiskt!

Louise och Iowa

Angeliqa bossade över kaffet

Sedan grillade vi korv tills dess att solen gick ner

14