Eftersom jag bor i Åre får jag ofta frågan vad som är bäst att göra när man är här. Bästa skidåkningen, bästa restaurangerna, bästa träningen, bästa after skin och det bästa av det mesta. Senast igår lade Metro upp en artikel med mina tips tips till Åre – spana in den om du är på väg till den bästa fjällbyn jag vet!

Jag har skrivit om mina Åretips massvis med gånger. Ibland kommer de inbakade i ett eget inlägg med bilder och beskrivningar – och ibland kommer de som rena tipsinlägg i listformat. Jag har samlat ihop ett gäng länkar som jag fortfarande tycker är bra och relevanta, saker och ting – och framförallt ställen – förändras med tiden.

Under nyårsveckan pratade jag med en journalist som skulle skriva en lista med tips till Åre. Han hade varit här mycket under sina singelår men det var ett tag sedan – och det var så uppenbart hur mycket som förändrats sedan dess. After ski på Dippan är ett minne blott till exempel…

Så till dig som ska till Åre i vinter, här nedan kommer lite lästips! Och till dig som inte har planerat en vända till Åre i vinter – tänk om. Det är kanonfina förhållanden för alpin skidåkning, toppturer, längdskidåkning, äventyr på turskidor – eller en skön helg i fjällmiljö.

Offpistskidåkning på andra sidan Åresjön – Marmot repostade precis den här bilden på deras Instagramkonto

Här är mina bästa tips till Åre från december 2017 då peppen inför skidsäsongen var enorm! Jag är fortfarande pepp på vinter och så nöjd med att vara mitt i den.

Sportamore frågade om mina tips till Åre så jag gav dem dessa! Och om du missade att klicka på länken högst upp så är mina tips jag delade med Metro här.

Åre

 

Höst i ÅreTegeforsenÅre Sessions

14