Jag känner på en gång när det river och sliter i själen. När det som finns där inne måste matas med stora känslor. Det är som hungriga pirayor. Det är upplevelserna jag vill åt.

Upplevelser är som allt annat; de kommer i alla former och storlekar. Jag älskar känslan av att ta på mig mina toppturspjäxor och gå upp på berget på andra sidan sjön. En timma eller två i orörd snö och nöjdheten sitter i hela dagen. Min resa till Hawaii och Rocky Mountains i höstas var magisk, och känslan bodde kvar i mig riktigt länge.

Jag behöver konstant påfyllnad av upplevelser – det ger mig flow till allt annat jag gör. Det är därför jag springer på fjäll i skitväder och det är därför jag vintercyklar i mörkret. Det fyller på hela själen och gör att jag både jobbar bättre och är bättre.

I helgen köpte vi en skoter och allt som den ger är också en skjuts rätt in i upplevelsekontot. Det är en Polaris PRO RMK 800 som trivs allra bäst i lössnö. Den i sig är ett äventyr – men den tar oss också till andra äventyr. Min dröm är att kunna ta med mina skidor och åka till orörda ställen för att hitta bra skidåkning.

Just nu står skotern i Hälsingland och igår var vi ut och upptäckte lite nya områden som jag aldrig varit till annars. Det är rätt mycket snö mest överallt – en helt fantastisk vinter som jag aldrig vill ska ta slut om jag får fortsätta fylla den med upplevelser och äventyr. På skoter, på skidor och på cykel.

Vintern är bäst när man är ute i den!

Allt som saknades igår var solsken

Vi stannade till vid ett vindskydd vid Motjärn i Hälsingland…

…eftersom söndagar kväver en eld!

19