Förra vintern lovade jag mig själv att köra mer skoter och dubblade mitt skoterliv två gånger om. Den här vintern vill jag ha ännu fler äventyr på skoter; så igår när jag var ledig åkte vi skoter i flera timmar!

Det har vräkt ner snö de senaste dagarna och det är midjedjupt på flera ställen i skogen och på fjället. När vädret inte lockar för skidåkning så är skoter en kul grej att göra! Åreguiderna har sin skoterbas i Björnen och därifrån kan man följa med dem och göra våfflor i ett vindskydd uppe i Fröå där jag ofta är och lagar mat med vänner.

Att köra skoter är inte svårt. Snön är mjuk är farten kittlar i magen. Där leden är rak; som över Fröå tjärn till exempel, kan man dra på ordentligt – men genom skogen är det mer mysigt och härligt att fara under snötäckta granar.

Igår var vi ute på en längre tur och hann köra runt tre och en halv mil allt som allt. Eftermiddagsljuset var påtagligt när vi startade skotern runt klockan 15 och snart var det mörkt. Snöflingorna yrde i luften men blev stillsamma och ramade in fjällvärlden på ett helt fantastiskt sätt.

På Åresjöns is mötte vi en älg med två älgkalvar och långt där borta syntes Åre by med de upplysta skidbackarna. Det var magiskt!

Skoter ÅreSkoter ÅreSkoter ÅreSkoter ÅreguidernaSkoter ÅreSkoter ÅreSkoter Åre

För att köra skoter på egen hand ska du ha ett körkort som utfärdades före år 2000, eller ett särskilt körkort för skoter. Men, du kan också åka med på skotertur i grupp med guide. Här är lite olika turer som Åreguiderna erbjuder (jag rekommenderar Äventyrsturen). De gånger jag åkt skoter tidigare har varit just i grupp och det är en mäktig känsla att fara fram ett helt gäng som ett tåg genom skogen.

Förra året anordnade jag och Influencers of Sweden en stor influencer meetup i Åre; då var just skoterkörning och skidåkningen två av de mest uppskattade inslagen. I år kör vi ytterligare en meetup just i januari; förhoppningsvis blir det skoter då med!

21