Varje säsong uppdaterar Åre sig med nyheter och förändringar. Här är några saker som är nya inför säsongen – och det finns nog mer att prata om! Har jag missat något? Berätta gärna!

Magnus Nilsson öppnar ”Krus”

Fäviken-Magnus öppnar ny restaurang i samma lokaler som han huserade Svartklubb i under förra året. Det som förrförra vintern var Ölbaren. Det nya stället heter Krus och håller öppet för frukost, lunch och middag. Kvällstid blir det japanskt men från kl 7 på morgonen kan du komma hit för frukost. Frukostgröten är rekorderlig – du blir garanterat mätt!

Om du frågar mig så är det som bakas riktigt bra. Testa en pain du chocolate! Här kan du också köpa bröd till din hemmafrukost. Här är fler bilder från frukost på Krus!

När frukosten övergår till lunch så kombinerar du det du vill ha från menyn så att det blir en skräddarsydd rätt för dig.

Åre Kafferosteri öppnar nytt på Åre torg

Vintertid har Åre Kafferosteri haft en liten kaffebar i samma lokaler som kabinbanan men jag tror att deras koncept kommer göra sig än mer rättvisa när de flyttar in i en lokal på Åre torg (där det tidigare låg en butik som sålde barnkläder). Man öppnar den 15 december och jag tror att detta kommer bli superbra; dels är läget helt rätt – och dels tror jag Åre behöver en kaffebar med lite mer space. Den här öppningen ser jag fram emot!

Nya concept stores

Houdini är en av de concept stores som finns i Åre tillsammans med t.ex. Haglöfs, Stellar Equipment och Norröna. Norrönas butik är helt ny medan Houdini byter lokal till en mycket trevligare butik vid Åre torg.

Restaurang Capo byter concept

En av mina bästa restaurangtips vintertid, italienska Capo, byter koncept till vintersäsongen. Det här stället är lite gömt men ligger i Åregårdens källare. Till vintern svidar man om och serverar en mix av svensk husman och franska rätter.

26