REKLAMSAMARBETE MED ACTIMEL

[arve url=”https://youtu.be/9cv9_n_ZkW4″ /]

Det pratas mycket om träning. Om träningspass. Tider. Pulsslag. Vikter man lyfter och nya träningstrender. Allt det där är såklart bra – för vi måste röra på oss mer. Vi är gjorda för att vara i rörelse. Men det är just det som är grejen. Rörelse räcker väldigt långt. Ändå har vi fastnat så vid träning!

Ett av mina bästa training hacks är att prova nya aktiva saker. Jag tycker om upplevelser men det är inte alltid jag upplever så mycket nytt på ett gym eller på min intervallrunda. Däremot har jag upplevt massor när jag varit ute och fjällvandrat kortare och längre turer på sommaren, gått med snöskor på fjället på vintern, paddlat på vattnet, åkt spark på isen eller gjort andra saker som inte kräver träningskläder och resulterar i svettpärlor på pannan.

Jag tror faktiskt att det var Lofsan som beskrev det i sin podcast Träningspodden; att personer som tränade (typ gick på gym eller gruppträningspass) faktiskt har en tendens att röra på sig mindre än vissa personer som inte ”tränade”.

Mitt eget liv är ett exempel på det ibland; de dagar jag har min hund Hazel med mig i Åre går jag någonstans mellan 15 000 till 20 000 steg en vanlig dag. När jag inte har Hazel men anstränger mig för att få till rörelse med till exempel ett löppass får jag kanske upp stegen till 10 000…

Oftast är det inte träning vi behöver mer av, utan vanlig motion. Mer rörelse i vardagen. Fler aktiviteter som ger just det där. Rörelse!

På samma sätt är det inte nödvändigtvis proteinpulver och supertillskott som får oss att må bättre, utan istället att vi ser till att hålla oss friska och har ett fungerande immunsystem. Det är därför jag samarbetar med Actimel; för att ett härligt liv börjar med en god hälsa. Hälsa är varför vi går upp om morgnarna och hur mycket vi skrattar varje dag. Just skratt är tecken på god hälsa tycker jag; har vi ont fysiskt eller psykiskt så är skrattet längre bort. Mår vi bra är skrattet nära.

Ett riktigt härligt skratt börjar i magen och det är där de tio miljarderna aktiva bakterier som finns i en flaska Actimel jobbar. De hjälper de befintliga bakterierna i tarmen (som kan uppgå till hela två kilo om man skulle räkna ihop den totala vikten!) att göra sitt jobb lite bättre.

När kroppen mår bra så är det lättare för oss att röra på oss. Med en bra grund i rörelse så kan vi koppla på träningspass för att ytterligare bli bättre på de specifika sakerna som vi vill, oavsett om det handlar om till exempel styrka eller uthållighet.

Men ibland kan just den där prestationsdrivande träningen bli ett stressmoment som i sin tur leder till en ond spiral och en känsla av obalans. Då ska du komma ihåg att det inte bara är träning som räknas. Istället är motion och rörelse det som din kropp mår bra av. Hittar du nyfikenheten i att vara aktiv och genom att prova nya saker – så finns det mycket hälsa att glädjas åt.

Se min första film för Actimel: mina tips när det går uppför >>

Läs mer:

Livets prestationer >>

Packar du också med träningskläderna när du reser? >>

18