Hotellen i Åre bjuder på olika karaktär som passar för varje tillfälle. Från träningshotell för familjer till designhotell som rymmer många till intima boutiquehotell för romantiska getaways eller kompistillfällen när man vill vara mitt i byn nära allt.

Åregården är ett boutiquehotell mitt i Åre by med lite drygt 50 rum och anor från 1895. Ibland kallas Åregården för ett gastrohotell; god mat genomsyrar hotellet med bland annat både Vinbaren och italienaren Capo som finns i huset – vilka dessutom tillhör två av mina favoritrestauranger i Åre.

Lobbybaren på Åregården är ett ytterligare favorittillhåll och redan förra säsongen öppnade duktiga kocken Bri Stundon pop up-restaurangen B’s med asiatisk inriktning. Jag hann aldrig dit då, men i vinter vill jag testa B’s – och fortsätta dricka härliga drinkar och fredagsbubbel i lobbybaren såklart!

I lördags var jag inbjuden att prova på att bo på Åregården; något jag aldrig gjort förut men en härlig staycation som jag tog med min kille på!

Känslan som Åregården bjuder på är fjälligt elegant. Rustikt men finstämt. Dekadent gammaldags men samtidigt lite stramt elegant. Det finns hela tiden nya saker att vila ögonen på och att ses över ett glas champagne i lobbyn kan jag verkligen rekommendera – här träffar jag vänner för bubbel rätt ofta. Malmstensrummet är en ren fröjd att gå in i, kolla bara:

Malmstensrummet på hotell Åregården

Här kan man sitta länge och upptäcka nya saker hela tiden

”Känslan som Åregården bjuder på är fjälligt elegant. Rustikt men finstämt. Dekadent gammaldags men samtidigt lite stramt elegant”

Här checkar man in – mysigare reception får du leta efter

Den här älgen möter dig i lobbyn. Det finns spår av vilt lite överallt på Åregården.

En del av lobbyn. Strax utanför bild sprakar en brasa och sprider varm stämning.

Vårt rum som vi bodde i bestod egentligen av två rum; dels ett sovrum i äkta hotellkänsla med gardiner från tak till golv och en stor skön säng med massa kuddar man vill försvinna in i. Färgvalen är dekadent mörka och ger det där andrummet från vardagen som vissa hotellrum lyckas särskilt väl med. Det behöver inte vara praktiskt och det ska inte påminna om vardag – det ska bara vara härligt!

Det andra rummet är mer av ett lobbyrum med en soffa; ett rum att hänga i och planera dagens aktiviteter när man väl stigit upp ur sängen!

Vad är det första du gör när du kommer in på hotellrummet? Jag kikar in i badrummet – och sedan inspekterar jag utsikten!

Såhär såg den ut – fotad på söndagsmorgonen!

Den där sängen som var så stor så bara halva fick plats i bild…

På lördagskvällen åt vi middag på Vinbaren som jag skrivit om många gånger förut. Jag tycker om maten här och jag var exalterad över att min favorit; slider med taleggio och tryffelmayo, var tillbaks på menyn igen. Men framförallt tycker jag att den stora behållningen med Vinbaren är att man är så duktig på att matcha viner med de olika maträtterna.

På Vinbaren beställer man in runt 3-4 rätter beroende på hur hungrig man är. Förutom slidern så beställde jag in vietnamesiska vårrullar (med surfermayo – som också var sjukt god) och en riktigt bra bifftartar.

Lördagsbubblor på Vinbaren!

Vi beställde in en ost- och charkbricka till att börja med.

På Vinbaren beställer man in flera olika mellanrätter. Här är våra första!

Denna slider alltså – den går inte av för hackor. Taleggio och tryffelmayo!

På söndagsmorgonen vaknade vi till frost, försiktiga snöflingor och en blygsam men bländande vacker soluppgång som gick i aprikos. November är en vemodigt vacker månad med försiktigt solsken man liksom vill ta hand om. Precis som man ska ta hand om sig själv på ett varsamt sätt med mycket omtanke. Vi behöver det i november.

Här kan du följa Åregården på Instagram >>

Här finns mer information om Åregården >>

Ni som är observanta har noterat att han står i fönster rätt ofta…

…men det var i det andra fönstret som den här soluppgången uppenbarade sig!

Hotellfrukost! Vad tycker du mest om? Min favorit är att dricka kaffe länge, länge…

Och såhär såg jag ut när vi checkade ut någon timma senare. Det var söndag och det var vinter och snart kommer många fler att checka in på Åregården!

Sula Rorbuer og Havhotell

Igår kom vi hem från vår fiskeresa till Norge och Sula Rorbuer & Havhotell. Ön Sula ligger ungefär tre timmar väster om Trondheim och sista biten åker man med bilfärja. Där ute, bland hav och skär, simmar haj och hälleflundra, torsk och makrill. Jag åkte till Sula med...

Sula – och hälleflundrorna på 55 kilo

Jag provar på lite nya grejer här i livet och är och fiskar i Sula. Här på Sula ska vi vara den närmsta veckan; jag och Danny och mina föräldrar. Vi har vi hyrt en lägenhet precis vid bryggan, båtarna och fiskmåsarna. Vi kom fram till Sula igår eftermiddags och möttes...

Trondheim – med Norges bästa frukost

Trondheim alltså! Vi fick dyr restaurangnota, utsikt över regnbåge och Norges bästa hotellfrukost. Jag säger alltid att jag vill till Trondheim lite oftare, nu fick jag äntligen vara här några timmar – och en natt. Igår packade vi bilen full på nytt. Underställ,...

Gotland – drömmarnas dygn

Vi har precis varit till Gotland en sväng. Tre dygn i sovsäck hann vi med – och massor med bad och upplevelser emellanåt. Här är vad vi gjorde! En morgon lämnade vi Sylt i norra Tyskland och körde genom hela Danmark och över bron till Malmö. Sverige välkomnade oss med...

Bland sanddynerna i Danmark

Vi tillbringade nästan en vecka på roadtrip längs Danmarks västkust. Bland eviga sanddyner och sprakande solnedgångar. Häng med på några ställen som vi åkte till, och vad vi gjorde där! Från Skagen åkte vi till surfparadiset Klitmöller där vi bodde två nätter på...

MTB i Danmark

Det är praktiskt att roadtrippa med stora delar av äventyrsutrustningen med sig. Cyklarna har vi på taket och vi har cyklat mtb på en hel del ställen i Danmark. Den danska västkusten består av sandstränder och sanddynor men också en hel del bra mtb-leder. Lederna är...

Roadtrip längs den danska västkusten

Vi har egentligen ingen riktig plan för vår bilsemester här på Danmarks västkust. När det finns vind är kitesurfing främsta valet och annars så cyklar vi mtb eller äter wienerbröd. Och kollar på kul saker! Sevärdheter i all ära men det jag tycker mest om är att andas...
14

I samarbete med Svenska Spel