Hotellen i Åre bjuder på olika karaktär som passar för varje tillfälle. Från träningshotell för familjer till designhotell som rymmer många till intima boutiquehotell för romantiska getaways eller kompistillfällen när man vill vara mitt i byn nära allt.

Åregården är ett boutiquehotell mitt i Åre by med lite drygt 50 rum och anor från 1895. Ibland kallas Åregården för ett gastrohotell; god mat genomsyrar hotellet med bland annat både Vinbaren och italienaren Capo som finns i huset – vilka dessutom tillhör två av mina favoritrestauranger i Åre.

Lobbybaren på Åregården är ett ytterligare favorittillhåll och redan förra säsongen öppnade duktiga kocken Bri Stundon pop up-restaurangen B’s med asiatisk inriktning. Jag hann aldrig dit då, men i vinter vill jag testa B’s – och fortsätta dricka härliga drinkar och fredagsbubbel i lobbybaren såklart!

I lördags var jag inbjuden att prova på att bo på Åregården; något jag aldrig gjort förut men en härlig staycation som jag tog med min kille på!

Känslan som Åregården bjuder på är fjälligt elegant. Rustikt men finstämt. Dekadent gammaldags men samtidigt lite stramt elegant. Det finns hela tiden nya saker att vila ögonen på och att ses över ett glas champagne i lobbyn kan jag verkligen rekommendera – här träffar jag vänner för bubbel rätt ofta. Malmstensrummet är en ren fröjd att gå in i, kolla bara:

Åregården hotellÅregården hotell lobbyÅregården hotell lobby

Vårt rum som vi bodde i bestod egentligen av två rum; dels ett sovrum i äkta hotellkänsla med gardiner från tak till golv och en stor skön säng med massa kuddar man vill försvinna in i. Färgvalen är dekadent mörka och ger det där andrummet från vardagen som vissa hotellrum lyckas särskilt väl med. Det behöver inte vara praktiskt och det ska inte påminna om vardag – det ska bara vara härligt!

Det andra rummet är mer av ett lobbyrum med en soffa; ett rum att hänga i och planera dagens aktiviteter när man väl stigit upp ur sängen!

Vad är det första du gör när du kommer in på hotellrummet? Jag kikar in i badrummet – och sedan inspekterar jag utsikten!

Åregården hotellÅregården hotellÅregården hotellÅregården hotell lobby

På lördagskvällen åt vi middag på Vinbaren som jag skrivit om många gånger förut. Jag tycker om maten här och jag var exalterad över att min favorit; slider med taleggio och tryffelmayo, var tillbaks på menyn igen. Men framförallt tycker jag att den stora behållningen med Vinbaren är att man är så duktig på att matcha viner med de olika maträtterna.

På Vinbaren beställer man in runt 3-4 rätter beroende på hur hungrig man är. Förutom slidern så beställde jag in vietnamesiska vårrullar (med surfermayo – som också var sjukt god) och en riktigt bra bifftartar.

Vinbaren ÅreVinbaren ÅreVinbaren ÅreVinbaren Åre

På söndagsmorgonen vaknade vi till frost, försiktiga snöflingor och en blygsam men bländande vacker soluppgång som gick i aprikos. November är en vemodigt vacker månad med försiktigt solsken man liksom vill ta hand om. Precis som man ska ta hand om sig själv på ett varsamt sätt med mycket omtanke. Vi behöver det i november.

Här kan du följa Åregården på Instagram >>

Här finns mer information om Åregården >>

Åregården hotell

14