Hotellen i Åre bjuder på olika karaktär som passar för varje tillfälle. Från träningshotell för familjer till designhotell som rymmer många till intima boutiquehotell för romantiska getaways eller kompistillfällen när man vill vara mitt i byn nära allt.

Åregården är ett boutiquehotell mitt i Åre by med lite drygt 50 rum och anor från 1895. Ibland kallas Åregården för ett gastrohotell; god mat genomsyrar hotellet med bland annat både Vinbaren och italienaren Capo som finns i huset – vilka dessutom tillhör två av mina favoritrestauranger i Åre.

Lobbybaren på Åregården är ett ytterligare favorittillhåll och redan förra säsongen öppnade duktiga kocken Bri Stundon pop up-restaurangen B’s med asiatisk inriktning. Jag hann aldrig dit då, men i vinter vill jag testa B’s – och fortsätta dricka härliga drinkar och fredagsbubbel i lobbybaren såklart!

I lördags var jag inbjuden att prova på att bo på Åregården; något jag aldrig gjort förut men en härlig staycation som jag tog med min kille på!

Känslan som Åregården bjuder på är fjälligt elegant. Rustikt men finstämt. Dekadent gammaldags men samtidigt lite stramt elegant. Det finns hela tiden nya saker att vila ögonen på och att ses över ett glas champagne i lobbyn kan jag verkligen rekommendera – här träffar jag vänner för bubbel rätt ofta. Malmstensrummet är en ren fröjd att gå in i, kolla bara:

Malmstensrummet på hotell Åregården

Här kan man sitta länge och upptäcka nya saker hela tiden

”Känslan som Åregården bjuder på är fjälligt elegant. Rustikt men finstämt. Dekadent gammaldags men samtidigt lite stramt elegant”

Här checkar man in – mysigare reception får du leta efter

Den här älgen möter dig i lobbyn. Det finns spår av vilt lite överallt på Åregården.

En del av lobbyn. Strax utanför bild sprakar en brasa och sprider varm stämning.

Vårt rum som vi bodde i bestod egentligen av två rum; dels ett sovrum i äkta hotellkänsla med gardiner från tak till golv och en stor skön säng med massa kuddar man vill försvinna in i. Färgvalen är dekadent mörka och ger det där andrummet från vardagen som vissa hotellrum lyckas särskilt väl med. Det behöver inte vara praktiskt och det ska inte påminna om vardag – det ska bara vara härligt!

Det andra rummet är mer av ett lobbyrum med en soffa; ett rum att hänga i och planera dagens aktiviteter när man väl stigit upp ur sängen!

Vad är det första du gör när du kommer in på hotellrummet? Jag kikar in i badrummet – och sedan inspekterar jag utsikten!

Såhär såg den ut – fotad på söndagsmorgonen!

Den där sängen som var så stor så bara halva fick plats i bild…

På lördagskvällen åt vi middag på Vinbaren som jag skrivit om många gånger förut. Jag tycker om maten här och jag var exalterad över att min favorit; slider med taleggio och tryffelmayo, var tillbaks på menyn igen. Men framförallt tycker jag att den stora behållningen med Vinbaren är att man är så duktig på att matcha viner med de olika maträtterna.

På Vinbaren beställer man in runt 3-4 rätter beroende på hur hungrig man är. Förutom slidern så beställde jag in vietnamesiska vårrullar (med surfermayo – som också var sjukt god) och en riktigt bra bifftartar.

Lördagsbubblor på Vinbaren!

Vi beställde in en ost- och charkbricka till att börja med.

På Vinbaren beställer man in flera olika mellanrätter. Här är våra första!

Denna slider alltså – den går inte av för hackor. Taleggio och tryffelmayo!

På söndagsmorgonen vaknade vi till frost, försiktiga snöflingor och en blygsam men bländande vacker soluppgång som gick i aprikos. November är en vemodigt vacker månad med försiktigt solsken man liksom vill ta hand om. Precis som man ska ta hand om sig själv på ett varsamt sätt med mycket omtanke. Vi behöver det i november.

Här kan du följa Åregården på Instagram >>

Här finns mer information om Åregården >>

Ni som är observanta har noterat att han står i fönster rätt ofta…

…men det var i det andra fönstret som den här soluppgången uppenbarade sig!

Hotellfrukost! Vad tycker du mest om? Min favorit är att dricka kaffe länge, länge…

Och såhär såg jag ut när vi checkade ut någon timma senare. Det var söndag och det var vinter och snart kommer många fler att checka in på Åregården!

Vi gick hike i Rocky Mountains – och jag kunde dö lycklig

Det finns vissa grejer man gör som golvar en totalt. Kanske är man inte medveten om att det kommer ske, men det gör att upplevelsen blir ännu mer total. Lite så var det när Karin tog med mig upp i bergen, till Rocky Mountain national park och en turkos sjö som heter...

Hej från Colorado

Jag reste från ett område med världens största berg, Hawaii, till Colorado - som också är känt för sina berg. The Rocky Mountains. Ett resmål som sedan länge stått högt på min bucket list. Min kompis Karin bor i Colorado sedan en tid tillbaka. Det var med henne som...

Hawaii – jag kommer tillbaka!

Jag har lämnat Hawaii för den här gången – men vill väldigt gärna komma tillbaka. Och det snart. Jag gillar verkligen Big Island, som är en av de åtta stora öarna som bildar Hawaii. Tänk att få åka hit under en månads tid på workation. Egentligen är det ju ingen annan...

Dagen då vi körde över vulkanen på Hawaii

Samma dag som vi åkte till Green sand beach körde vi också mot vulkanen Kilauea på Hawaii. Egentligen existerar Hawaiis öar genom vulkanerna och just Kilauea brukar beskrivas som världens mest aktiva vulkan. Kvällstid kan man se aktiviteten i vulkanen som en gigantisk...

Green Sands Beach – en grön strand på Hawaii

Det finns två gröna sandstränder i världen och en av dem finns på Hawaii, nära South Point – den allra sydligaste spetsen i USA. Att ta sig dit är värt det – även om det innebär en vandring på några kilometer på blästrande sand. Landskapet är dramatiskt och hettan...

När vi simmade med vilda delfiner på Hawaii

Det är dagen efter Ironman och vi kan dricka drinkar och simma med delfiner när vi vill utan att behöva tänka på vätskebalans, uppladdning, fixa med svindyra cyklar och andra saker man måste göra inför triathlon. Så därför gjorde vi just det i förmiddags! Strax efter...

”You are an Ironman”

Karin Linnersund gjorde det. Med ett leende tog hon sig i mål på IRONMAN World Championship Hawaii. En lång dag som varade från soluppgång till solnedgång. Med medgång och motgång och sjukt mycket jävlar anamma. Det är något särskilt att vara med live under långlopp....
14