Hotellen i Åre bjuder på olika karaktär som passar för varje tillfälle. Från träningshotell för familjer till designhotell som rymmer många till intima boutiquehotell för romantiska getaways eller kompistillfällen när man vill vara mitt i byn nära allt.

Åregården är ett boutiquehotell mitt i Åre by med lite drygt 50 rum och anor från 1895. Ibland kallas Åregården för ett gastrohotell; god mat genomsyrar hotellet med bland annat både Vinbaren och italienaren Capo som finns i huset – vilka dessutom tillhör två av mina favoritrestauranger i Åre.

Lobbybaren på Åregården är ett ytterligare favorittillhåll och redan förra säsongen öppnade duktiga kocken Bri Stundon pop up-restaurangen B’s med asiatisk inriktning. Jag hann aldrig dit då, men i vinter vill jag testa B’s – och fortsätta dricka härliga drinkar och fredagsbubbel i lobbybaren såklart!

I lördags var jag inbjuden att prova på att bo på Åregården; något jag aldrig gjort förut men en härlig staycation som jag tog med min kille på!

Känslan som Åregården bjuder på är fjälligt elegant. Rustikt men finstämt. Dekadent gammaldags men samtidigt lite stramt elegant. Det finns hela tiden nya saker att vila ögonen på och att ses över ett glas champagne i lobbyn kan jag verkligen rekommendera – här träffar jag vänner för bubbel rätt ofta. Malmstensrummet är en ren fröjd att gå in i, kolla bara:

Malmstensrummet på hotell Åregården

Här kan man sitta länge och upptäcka nya saker hela tiden

”Känslan som Åregården bjuder på är fjälligt elegant. Rustikt men finstämt. Dekadent gammaldags men samtidigt lite stramt elegant”

Här checkar man in – mysigare reception får du leta efter

Den här älgen möter dig i lobbyn. Det finns spår av vilt lite överallt på Åregården.

En del av lobbyn. Strax utanför bild sprakar en brasa och sprider varm stämning.

Vårt rum som vi bodde i bestod egentligen av två rum; dels ett sovrum i äkta hotellkänsla med gardiner från tak till golv och en stor skön säng med massa kuddar man vill försvinna in i. Färgvalen är dekadent mörka och ger det där andrummet från vardagen som vissa hotellrum lyckas särskilt väl med. Det behöver inte vara praktiskt och det ska inte påminna om vardag – det ska bara vara härligt!

Det andra rummet är mer av ett lobbyrum med en soffa; ett rum att hänga i och planera dagens aktiviteter när man väl stigit upp ur sängen!

Vad är det första du gör när du kommer in på hotellrummet? Jag kikar in i badrummet – och sedan inspekterar jag utsikten!

Såhär såg den ut – fotad på söndagsmorgonen!

Den där sängen som var så stor så bara halva fick plats i bild…

På lördagskvällen åt vi middag på Vinbaren som jag skrivit om många gånger förut. Jag tycker om maten här och jag var exalterad över att min favorit; slider med taleggio och tryffelmayo, var tillbaks på menyn igen. Men framförallt tycker jag att den stora behållningen med Vinbaren är att man är så duktig på att matcha viner med de olika maträtterna.

På Vinbaren beställer man in runt 3-4 rätter beroende på hur hungrig man är. Förutom slidern så beställde jag in vietnamesiska vårrullar (med surfermayo – som också var sjukt god) och en riktigt bra bifftartar.

Lördagsbubblor på Vinbaren!

Vi beställde in en ost- och charkbricka till att börja med.

På Vinbaren beställer man in flera olika mellanrätter. Här är våra första!

Denna slider alltså – den går inte av för hackor. Taleggio och tryffelmayo!

På söndagsmorgonen vaknade vi till frost, försiktiga snöflingor och en blygsam men bländande vacker soluppgång som gick i aprikos. November är en vemodigt vacker månad med försiktigt solsken man liksom vill ta hand om. Precis som man ska ta hand om sig själv på ett varsamt sätt med mycket omtanke. Vi behöver det i november.

Här kan du följa Åregården på Instagram >>

Här finns mer information om Åregården >>

Ni som är observanta har noterat att han står i fönster rätt ofta…

…men det var i det andra fönstret som den här soluppgången uppenbarade sig!

Hotellfrukost! Vad tycker du mest om? Min favorit är att dricka kaffe länge, länge…

Och såhär såg jag ut när vi checkade ut någon timma senare. Det var söndag och det var vinter och snart kommer många fler att checka in på Åregården!

Klippan i Orlowo

De bästa tipsen till resmål är de som sällan finns i guideböckerna och när vi fått tipset om att åka till klippan i Orlowo av två olika personer från Polen, så visste vi att det skulle vara värt det. Den mest kända piren är den i Sopot, som också sägs vara den längsta...

Rewa – stället med stranden

Värmen trycker i Rewa. Vi dricker morgonkaffet på terassen och äter omelett som frukostkocken gjort till oss på beställning. Min bästa sort är den som bara innehåller ägg och ost. Jag väljer en sådan där söt vaniljyoghurt också. En sådan jag sällan äter hemma men dras...

Hej från Rewa

Vi landade i Gdansk i Polen igår. Efter inte ens 50 minuters flygresa fick vi solnedgång, sandstrand och ett drömmigt rum med havsutsikt. Vi har varit i Polen i lite mer än 12 timmar och vi gillar det redan. Jag ska berätta lite mer sedan, de flesta timmarna vi varit...

Ikväll packar jag för nästa resa

Jag gillar att packa (men gillar inte att packa upp) och just nu ligger klänningarna vikta på min säng, redo för några dagar med storstad och sandstrand, sport och SPA. Gissa var jag ska! Min kommande destination är något otippad men ju fler som åker dit, desto mer...

Bland vingårdarna i Chianti

Denna dag för exakt en vecka sedan var den sista dagen jag tillbringade i Toscana. Vi gjorde det enda rätta och åkte till vingårdarna i Chianti. Med den lokala bussen 365 kan man åka till Greve – med flera vingårdar i närheten. Vi gjorde en utflykt till vinrankorna...

Florens ger plats för ”dolce far niente”

Florens, en av världens mest omtalade städer, sägs det. På 1400-talet ett av världens konstnärliga centrum och idag en turistmagnet fylld med grönskande parker, mäktiga kyrkor, mysiga gränder och torg som bjuder in till sina uteterasser. Florens sammanfattar hela...

Fiesole – en bergsby i Toscana

Hade bilderna i det här inlägget kommit med ljud och doft hade du hört ett intensivt fågelkvitter just nu. Och känt den söta doften av frodig växtlighet. Grönskan som tränger ur varenda por i marken och surret från allt som lever ovan jord. Kanske en kyrkklocka långt...
14

I samarbete med Svenska Spel