REKLAMSAMARBETE MED 2XU SVERIGE Det märks att det är höst på riktigt nu. Inte bara sådan där inställsamt charmerande höst med prasslande löv och eldiga färger utan sådan där rå höst som inte ber om ursäkt för sig själv. Som kommer med mörkret tidigt om kvällarna, med vind som viner runt knuten och kalla, klara regndroppar från himlen.

Det är sådan höst som jag längtat efter under sommardagarna då vassa solstrålar envist letat sig in i ögonen, när flugorna surrat runt den svettiga ryggtavlan och knotten letat sig in i munnen bland andetagen.

Det finns syre i luften nu. Plats att andas. Det finns en stillhet i världen där ute när mörkret sänkt sig. Och väldigt mycket tid att ha vägarna för sig själv när ingen annan tar sig ut.

När jag är ute och springer sådana kvällar så är det som att jag äger världen. Det är mäktigt!

”Det finns syre nu. Plats att andas.” Förra veckan tog jag min första tur med pannlampan för säsongen. Det välbekanta skenet visade mig vägen framåt. Förra veckan var också kvällar fyllda med norrsken och stjärnklara natthimlar. Tänk ändå vilket skådespel så många går miste om när man inte orkar leta sig bortom TV- eller smartphoneskärmen. Norrsken och stjärnhimmel. Fotograf: Louise Forslycke Garbergs

De där stunderna i mörkret är mina allra bästa. I min egen bubbla springer jag och känner mig stark. Det är svart runt omkring mig men alldeles klart framför mina ögon. Pannlampans sken lyser upp – och bra kläder gör att jag syns när jag möter annan trafik.

Reflextightsen från 2XU, Mid-rise Reflect Compression Tights, har precis släppts i deras webshop och kombinerar kompression med reflexer runt hela vaderna – något som inte gått att tillverka förut.

Kompression ger skön support till dina muskler när du tränar med mer kompressionseffekt på utsatta ställen; till exempel vader och lår. När du inte tränar så kan din återhämtning förbättras eftersom kompressionen stimulerar blodcirkulationen.

Linningen i midjan är bred och har gott om plats för att förvara sådant som du vill ha med dig under en löptur; nycklar, kreditkort och till och med en telefon.

Reflektivt print som går runt hela vaden – så att du syns åt alla håll. Fotograf: Louise Forslycke Garbergs I smarta fickor i linningen i midjan får du plats med nycklar, kreditkort, energi eller en telefon. Fotograf: Louise Forslycke Garbergs

Ibland upplever jag att man inte riktigt förstår hur mycket reflexer syns – och hur mycket avsaknaden av reflexer gör för ens synlighet – förrän man sett skillnaden med egna ögon. Om man springer på asfalt, och särskilt på trafikerade ställen där man som löpare konkurrerar med uppmärksamheten från andra distraktionsmoment, så är synlighet åt alla håll nödvändigt. Man möter ju bilar åt alla håll!

Jag tycker de två bilderna nedan symboliserar det bra; den första är tightsen såsom man kanske tror att de ser ut. Den andra är tightsen när de kommer till sin fulla rätt med billyktor som lyser mot dem.

Fotograf: Louise Forslycke Garbergs Fotograf: Louise Forslycke Garbergs

Visste du förresten att reflektivt print som sitter långt ner är extra bra. Dels så är vaderna den del av kroppen som är i mest rörelse när du springer – och så är bilarnas lyktor gjorda för att lysa rätt lågt. Det är en kombination som är maximalt bra för din synlighet!

Mid-rise Reflect Compression Tights kostar 1299 kr och du kan köpa dem online här. Mät dig noga innan du väljer storlek för bästa kompressionseffekt!

9