Vi har haft en lång dag på italienska rivieran. Vi började med cappuccino och chokladcroissant i den medeltida byn Civezza där vi bor. Planen var att åka ner till havet där vi skulle hyra cyklar och cykla längs en fin cykelväg som är några mil lång och som är byggd på ett tidigare järnvägsspår. Det fanns flera olika cyklar att hyra; landsvägscyklar, elcyklar – och så det cykelfordon som vi valde och som gav upphov till en hel del skratt. En tandemcykel för fyra!

Civezza Civezza

Oavsett vad man cyklar så kräver det sina stopp. Som att dricka Aperol spritz på en utservering vid en strand till exempel!

Civezza Civezza

Det gick inte så väldigt fort med vår tandemcykel. Den gick inte att växla och vi var alla tvungna att trampa i samma takt, men det var kul! Efteråt åkte vi till byn bredvid för lunch och marknad. Allting är rosa och alldeles ljuvligt att fota! Prosecco är det stående valet av dryck ungefär hela dagen förutom just till frukost och passade alldeles strålande bra till den carpaccio på tonfisk som fick bli min lunch. Jag skulle kunna äta det alltid!

Civezza Civezza Civezza

Såhär såg vi fyra ut förresten. Det är jag, Katarina, Linda och Sofia. Vi är välsynkade både på cykel och i vårt Proseccodrickande. Vi är glada eftersom vi får bli saltstänkta och dessutom har vyerna nedan mittemot oss. Vem blir inte glad av sånt?

Italien är ljuvligt i vanlig ordning. Oavsett om jag åker skidor i Champoluc eller Cervinia eller är här på Italienska rivieran så är det extra härligt just för att maten är bra och vällagad på riktigt bra råvaror. Just i Civezza är de stolta över sin olivolja, som jag håller med om är magisk. Den passar till allt och ringlas gärna över maten tillsammans några varv med pepparkvarnen.

1