Vad ville du bli när du var barn?

Bagare eller brandman.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

När jag pluggade på universitetet ville jag bli managementkonsult.

Vilka var dina bästa och sämsta ämnen i skolan?

Jag var inte så bra på fysik, kemi och filosofi – däremot hade jag högsta betyg i historia och biologi.

Vilket var ditt allra första jobb?

Jag sommarjobbade som postutdelare på Ericsson. Finns det ens postutdelare på storföretag numera?

Vad har du haft för olika betalda jobb?

Många, så vi tar de jobb jag har haft utomlands i tur och ordning:

Jag har jobbat på Ericsson i Dublin som en person som planerade kringaktiviteter för personer som kom från hela världen för att utbilda sig inom företaget på Irland. Detta gjorde jag sommaren mellan första och andra året på gymnasiet. Jag åkte dit och kände ingen. Det känns som jag var där en evighet men det var nog bara några veckor.

Jag har jobbat på färja mellan Dublin och Holyhead i Wales. Det var ett äventyr!

Jag har jobbat som finansiell analytiker på Deutsche Bank på Irland, som sedermera blev uppköpta av State Street.

Sedan bytte jag land och jobbade för State Street i Toronto, Kanada.

…men så skippade jag finanssvängen och började jobba som skidlärare i Whistler, Kanada, istället.

Och efter det åkte jag hem till Sverige (2005).

Vad har du gått för utbildning?

På gymnasiet gick jag International Baccalaureate och sedan pluggade jag Economics (nationalekonomi) på University College Dublin. Jag har också pluggat journalistik i Sverige. Här har jag skrivit mer om min bakgrund.

Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Mitt ena jobbuppdrag går ut på att göra om ett hotell – och att marknadsföra det. Det råkar också vara ett av Sveriges största hotell. Cool grej ändå. Mina andra jobbuppdrag går ut på att få saker och ting att synas och höras och spridas. För att få saker att ting att spridas så måste man ha (varning för klyscha) örat mot marken. Att omvärldsbevaka finns i blodet.

Vilka är dina starka respektive svaga sidor på jobbet?

Svår fråga. Den borde min chef svara på!

Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?

Jag och mina kollegor har byggt om ett hotell. Visserligen har jag inte snickrat fysiskt, men vi har satt en plan för hur vi vill förändra – och förbättra – samhället utifrån perspektiv. Jag är stolt över att stå bakom våra värderingar.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget? 

Jag skulle kunna tänka mig att bli terapeut faktiskt. Av många anledningar men främst för att man kan jobba med det oavsett ålder.

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Ett jobb där man ska göra saker på rutin. Alternativt ett jobb där man ska jobba med kändisar; typ skvallertidningsjournalist.

Vad gör du om fem år?

Jag svarar som Underbara Clara som den här listan kommer från: ungefär vad jag gör idag fast bara större, mer och bättre.

sara whistler

En bild från 2005; här står jag i Boston som en äkta skibum och tog aldrig av mig mössan. Jag och en kompis har avslutat skidsäsongen och kör bil längs hela USAs östkust ner till Miami. Jag har inga pengar och får knappt med mig skidorna på planet – jag är för övrigt den enda på flygplatsen i Miami som ens har skidor – utan måste ringa pappa och få hans kreditkortssiffror. Så var det då!

0