Fjärde avsnittet i den nya säsongen av min podcast Träningsglädje TALKS handlar om det här med träning som äldre. Inte äldre som i jättegammal, utan äldre så som du och jag förmodligen är. För kroppen peakar strax efter 20 och efter några år till börjar vi tappa muskelmassa. Men nej, riktigt utför går det inte – tvärtom finns det många positiva saker med att bli äldre för formens skull. Vi blir mer uthålliga till exempel!

Jag pratar om det här med att träna som ”äldre” med Jessica Clarén. Hon har jobbat med träning i 20 år – om inte mer – och fyller sina klasser med folk som vill ha såväl inspiration som träningslära. Jessica tävlar i cykel och har vunnit SM i tempocykling och tävlar framförallt i mountainbike. Jag tycker att hon är ett riktigt träningsfenomen som dessutom har mycket klokt att säga.

Den här säsongen av podcasten Träningsglädje TALKS sponsras av Pågen. Pågen har tagit fram en serie hälsosammare bröd som är bakat på svenska råvaror och som är nyckelhålsmärkta. Det nya brödet i serien heter Leva och ett tips är att rosta en skiva och toppa med mosad banan och jordnötssmör; perfekt macka efter träningen! Här finns mer inspiration och riktigt goda mackrecept!

I podden pratar vi om att träna med TRX vilket är ett redskap som man kan använda överallt; särskilt hemma oavsett om du är ute eller inne. Här finns en massa blogginlägg där jag tränar med TRX. Vi pratar också om några enkla träningsövningar och nedan är två övningar som du kan göra idag för att stärka baksidan. Fler träningstips från detta podavsnitt hittar du hos Jessica!

ovn2 ovn1
traningsgladjepodcastbild_980

0