I samarbete med Craft Sportswear. Alla åsikter är mina egna.

letsgetthispartystarted

Var med på festen – häng med på en alldeles lagom utmaning! Jag tänkte kicka igång detta träningsår med löpning och bjuder in dig att vara med. Löpning är lätt min allra enklaste träningsform. Det är inte enkelt som att det inte är jobbigt – utan enkelt för att det är så okomplicerat. Man kan springa hela året runt; när det är soligt och när det är stormigt. På barmark och på vinterväglag.

Förutom att du får en motivationsboost och gemenskap i och med att vi är fler i denna januarilöparfest – så frågade jag vännerna på Craft Sportswear om de ville vara med för att uppmuntra till ett healthy and happy 2017. Och det ville de ju!

Såhär går det till:

Varje vecka i januari springer vi ett gemensamt löppass. Vi ses inte fysiskt – var och en springer på sitt håll och när det passar en bäst.

Jag kommer att posta ett inlägg om veckans pass varje söndag. Det är här det fina kommer in: med en kommentar om att du är med är du också med och tävlar om mina favoritplagg från Craft genom att svara på en enkel fråga. Totalt blir det fyra tävlingar eftersom januari består av fyra veckor och vi därför kör fyra löppass!

Du har hela veckan på dig att skriva en kommentar, antingen före eller efter du sprungit ditt pass. Om du kommenterar efter din löpning, länka gärna in till din blogg om du har bloggat om det!

Veckans löppass!

Denna veckas löppass är det allra enklaste du kan tänka dig; ett distanspass! Distanspass är grunden i all träning oavsett vilken konditionssport man utövar.

Se det som att målet för denna första vecka handlar om att komma ut över huvudtaget. Du ska inte behöva känna mjölksyra eller maxpuls; känslan ska vara lätt ansträngd men ändå behaglig – oavsett om du är ute i 15 eller 50 minuter.

Var det länge sedan du sprang; ta ett kortare pass. Syftet ska vara att faktiskt komma utanför dörren; alla träningsvanor börjar med just det steget. Släpp prestationen alltså!

Veckans tävling!

När du tränar i regn, blåst eller kyla – ja alla väder som är kallare än typ 12 plusgrader – är det skönare i ett bra underställ. Du som är med i veckans löppass har chans att vinna inte bara ett utan tre underställ från Craft Sportswear. Jag har valt ut mina två favoritunderställströjor och mitt favoritset med underställsbyxa och tröja.

I vinsten ingår:

Ett Active Comfort (med byxa) som är ett mjukt underställ för sköna morgonjoggar eller som passar fint för turskidåkning eller alpin skidåkning till exempel. Eller hemma i soffan!

Ett Nordic wool som är tillverkat i merinoull. Ett varm underställ för kalla dagar eller för lågintensiv träning. Bra val för när barnen ska aktiveras i pulkabacken eller för korvgrillning runt en eld.

Samt ett Active Extreme 2.0 som jag har på mig på bilden nedan. Det är ett underställ som passar för högintensiva pass, eller när det inte är jättekallt. Det är underställströjan jag skulle välja för en blåsig löprunda i Skåne när det är 12 plusgrader – och underställströjan jag skulle välja för längdskidåkning i fjällen i mars.

Alla tävlingar måste bestå av ett svar på en fråga och en motivering, därför är du med på veckans löppass och tävling genom att:

1. Svara på frågan vilken av underställen ovan som är prisbelönt

2. Vilken av färgerna av Active Comfort du tycker är finast – och varför

Craft Sportswear löparkläder Active extreme underställ Sara 5M0A8417Craft Sportswear löparkläder Active extreme underställ Sara 5M0A8430

underställ_craft

Är du med på vad du ska göra? Kommentera med svar på tävlingen och några ord om att du är med – jag tycker i allmänhet väldigt mycket om glada tillrop. Och så ska du springa såklart, även om denna punkt inte kontrolleras – men du gör det för ditt egna välmåendes skull. Du har en hel vecka på dig att vara med! Veckans tävling avslutas den 7 januari kl 23.59. Vinnaren meddelas via mail.

Häng med nu, det blir kul!

0