Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

9 drömmiga grejer jag ska göra i vinter

I mitten av december skrev jag ett inlägg som handlade om hur jag tänkte mig min vinter. Det var ju allmänt drömmigt och sådär, men kanske inte så konkret. Så jag tänkte att eftersom jag älskar listor och ofta har långa listor med konkreta saker som jag kan vraka och välja från så borde jag ju publicera en sådan här på bloggen också. Därför kommer min lista här – med sådant som jag vill göra under januari, februari och mars – för att ta tillvara på alla ljuvliga vinterdagar. Den kommer att fyllas på, men vi börjar med detta:

Åka till Storulvån och gå på tur. Jag har ju aldrig åkt skidor där; men däremot gjorde vi detta snöskoäventyr för något år sedan och den här löpturen med snö den 1 juli kommer jag alltid att minnas. Jag börjar nästan längta efter sommar när jag ser bilderna – men bara nästan. Först vill jag ha mer vinter och solsken (det bästa med vintern) och jag vill gå på tur på fjällen vid Storulvån.

storulvån-sara-IMG_1503.jpg

Ta mig upp på Suljätten vintertid. Suljätten är en av mina bästa utflyktstips när det är barmark eftersom det bjuder på en fin kombo av roadtrip och vandring och utsikt och vildmark. Såhär ser Suljätten när det är sommar! Jag var på väg dit en vårvinter för några år sedan men vi hade varken snöskor eller skidor så vi kom aldrig upp för i skogen låg snön för djup.

Åka kvällsskidåkning i Duved. Skidområdet i Duved (inklusive Tegefjäll) är bästa stället för att undvika trängsel. Kvällarna med skidåkning är, precis som 8i8:an, en klassiker bland bybor och om du är i Åre är det dit du ska bege mig. En av mina absoluta favoritbackar är den högra i Tegefjäll (skier’s right). Åker du Leråbacken kan du i princip njuta av Manchester nästan hela dagen. Klart bra!

Norrskenssafari med eld. Det är ju norrsken var och varannan natt här uppe i norr, men man ser bara norrsken om man faktiskt går utanför dörren. Någon kväll, när prognosen är sådär riktigt lovande, vill jag göra ett kvällsäventyr en bit bort där det är mörkt och tända en eld och spana upp mot mörkret för att se det magiska.

eld åre 5M0A6647

Åka skejt. Jag vill att tekniken ska lossna. Oavsett om jag tar en tur i Ullådalen eller en runda i Björnen så ser jag framför mig mörker och pannlampa, tystnad och den knarrande snön. Eller, allra helst vill jag skejta på en lagom packad bädd på Åresjön så att jag kan promenera dit och knäppa på mig skidorna bara några steg från mitt hur. Perfekt konditionsträning och perfekt tillgängligt.

Vintercykla. Det är något särskilt med att klä på mig lager på lager med booties och grejer och trampa iväg med dubbdäcken på min cyclocross. Allra helst vill jag cykla min runda på småvägarna runt Freluga i Hälsingland – eller kanske mot Runemo och in i skogen för att sedan cykla på gamla skogsvägar och komma fram i Söräng.

Laga middag över en eld. Denna punkt kräver lite assistens i form av min kompis Katrin. Det är hon som kan sådant här på riktigt. Jag vill mest bara njuta av en sprakande eld och minusgrader och stillhet och myset. Som denna eftermiddag jag kommer minnas länge!

Träna ute – och basta inne. Det får gärna storma lite extra en sådan här kväll. Jag ska sätta igång bastun innan jag beger mig hemifrån och öppna ytterdörren till värme och den där speciella doften av varmt trä som en bastu ger. Lägga en hårmask och dricka kall öl, göra allt det där man ska med ansiktscrémer och serum och stoppa fötterna i raggsockor. Mys!

Äta våfflor. Det första jag köpte när jag flyttade hit var inte alls snöskor som jag skrivit förut, eller en cyclocross eller nya skidor. Det var ett våffeljärn såklart. För bor man i fjällen så äter man våfflor mellan alla äventyren. Så är det bara. Att leva ett drömmigt liv är inget som sätts i ens knä, det är något man skapar själv.

våfflor IMG_1000

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Tack för din inspiration. Igen. Kopierar några av dina punkter och lägger på minnet. ? Karin

  karin 2017-01-09 23:12:09
  Svara
 • Fantastisk vinter du kommer skapa för dig själv! Alltså måste få fråga besticken vart är de ifrån?

  Maja Markström 2017-01-09 22:48:18 http://majaulrika.devote.se
  Svara
 • Underbara ting på listan 🙂

  Svara
 • Herregud va drömmigt! Just nu vill jag också flytta till fjällen och slippa snöslasket i storstan!

  Erica 2017-01-09 19:40:42
  Svara
 • Matvåffla?? Tanken har aldrig slagit mig.
  Däremot har jag ju ätit mat-crêpe, så inte så stor skillnad kanske. 😀

  Kram M

  Trail & Inspiration 2017-01-09 16:19:22 http://www.trailinspiration.se
  Svara
 • Haha, du är den enda som kan få det att låta mysigt att klä på sig tio lager kläder för att kunna cykla. 🙂 Hatar de där skoöverdragen. Det är ett helt träningspass att få på dem! Gillar våffelpunkten bättre. Och alla andra punkter med. Och cyklingen. Men inte skoöverdragen …. 🙂

  Anna 2017-01-09 14:56:49 http://Piggelina.se
  Svara
 • Håller med dig! Det är så bra med listor! Skriver själv om det en del på min blogg. Ha en fin dag!

  YOGA MED VICKY 2017-01-09 13:40:03 http://rawness.se/blogg/vickyflod/
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk