Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Ställen på kvällen – mina restaurangtips i Åre

Några av de frågor jag får flest gånger handlar 1) om tips på restauranger i Åre och 2) tips på bra ställen att springa på. Jag tror att den här bloggen kan ge många svar på de där frågorna även om mina egna favoriter varierar lite beroende på årstid och så. Det går inte att ge ett bra tips på restauranger utan att ställa följdfrågor; vilken typ av mat man gillar, vilket humör man är på eller vem man ska gå ut och äta med – till exempel.

De enda säkra svaret jag kan ge är vilka restauranger jag själv skulle gå till i Åre – och såhär tänker jag om det:

Tips på restauranger i skidbackarna i Åre

Jag har två tips: Timmerstugan och Buustamon. Det som karaktäriserar dessa två restauranger är att de är mina favoritställen för långlunch. Och jag gillar långlunch. Jag gillar inte att ha bråttom och jag gillar inte att trängas. Trängseln råder man bot på genom att komma sent eller tidigt – och här får man tid att sitta ner och äta bra.

Timmerstugan ligger nere vid Kabinbanan och VM6:ans dalstation. Buustamon ligger uppe i Ullådalen.

Bilden nedan är från Timmerstugan den här dagen

Åre lunch Timmerstugan IMG_1139

Tips på restauranger i Åre för lunch eller mat på eftermiddagen

Det kan vara svårt att hitta bra ställen att äta på när man missat den klassiska lunchtimman – och innan kvällens meny hunnit sätta igång. Men min stående favorit för mat hela dagen är Crêperiet som serverar goda galetter och söta crêpes och har utökats med Grow och den portabellomackan som är ett av alternativen som serveras i lobbybaren från tidig eftermiddag och framåt.

Crêperiet ligger i gamla brandstationen ett stenkast från Åre torg och Grow ligger på Holiday Club.

Här är ett inlägg från Crêperiet i Åre

creperiet-åre-01.jpg

Tips på restauranger i Åre på kvällen

Vinbaren, Capo, Werséns, Fjällpuben och Vinbaren är fem favoriter inne i byn som ligger på rad inom hundra meter på ett ungefär. Dessa ställen är Åreklassiker som funnits ett tag men som aldrig går ur tiden.

Capo är en favorit för just vinterhalvåret eftersom det bara har öppet då. Det ligger en trappa ner på Åregården och har en prisvärd meny och är härligt italienskt. Vinbaren gillar jag också väldigt mycket men jag är gärna där rätt så tidigt innan det blivit för trångt. I och för sig stannar jag gärna väldigt länge men är man där från början så känns det aldrig trångt. Werséns är en klassiker som alltid funkar och härifrån hämtar jag lyxpizza för take away.

Bilderna nedan är från Vinbaren som jag skrivit om här

Vinbaren Åre Vinbaren Åre

Tips på restauranger värda en utflykt

Kretsloppshuset i Mörsil är värd några mil för en härlig brunch – eller ett stopp om du kör E14 mot Åre från Östersundshållet. Här är allting ekologiskt och jag var på Kretsloppshuset för alldeles för länge sedan…

Copperhill Mountain Lodge är ingen jätteutflykt men några minuter i bil blir det – eller en extra lift om du tar skidorna. Jag gillar känslan på Copperhill och de har både härlig miljö och bra mat. En söndagsfrukost här och spa efteråt är mitt tips!

Bergstugan i Fröå gruva är ett härligt utflyktsmål i bil eller på längdskidor. Inomhus blandas furukänsla med riktigt bra och hemlagad mat; jag åker gärna hit när det serveras röding. Det saftiga brödet som säkert innehåller sirap är ljuvligt!

Nedan ser du bilder från Bergstugan en riktigt kall vinterdag

Fröå gruva Bergstugan IMG_5825 Fröå gruva Bergstugan snabbafotter IMG_5796 Fröå gruva Bergstugan IMG_5826

Tips på restauranger i Åre för två

Dejtkväll? Då skulle jag gå till Capo, Vinbaren eller Fjällpuben.

 

Tips på cafée i Åre att träffa vänner, bekanta och kollegor på

Ibland vill man inte äta en hel middag med någon; man vill bara ta en kaffe och ses en timma och sedan fortsätta med livet. Kanske är det en kollega man ska träffa, en bekant, eller sin bästa vän. Då skulle jag gå till Åregårdens lobby, Lounge i Stationshuset eller Espresso House i Bubblanhuset.

Tips på ställen för hämtmat i Åre

Jag tycker om bra take away-mat. Gillar inte dåliga och flottiga pizzor till exempel. Därför hämtar jag alltid min pizza från Werséns (även om jag hört att Liten krog också har bra hämtpizzor och har funnits på samma ställe since forever) och beställer ibland en Caesar wrap take away från Broken. Bröd tycker jag också om att köpa och ta med hem; då går jag helst till Café Torget även om det sker lite för sällan.

Tips på nya restauranger i Åre

Grow är inte så nytt i min värld men nytt i de flesta andras värld. Bra grön, ren mat. Bombom är nya namnet på gamla Dahlboms och jag har inte hunnit gå dit men på menyn finns allt från lobster rolls till bibimbap. Mittemot, och bredvid Broken, har Mattias Nilsson öppnat Svartklubben som huserar ihop med hans Korvkiosk och blir cocktailställe om kvällarna.

Tips på restauranger i Åre för kompisgäng

Supper är festligt tycker jag; med goda drinkar och rätter att dela på så blir det mer än bara mat. Werséns funkar också för kompisgäng!

Just Supper var vi på i lördags – och här är bilder från den gången:

Supper Åre Supper Åre Supper Åre Supper Åre Supper Åre

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk